træstammer
Desserter

Træstammer med marcipan, nougat og pistacie

Træstammer er et fast indslag på mange konfektfade og findes i et utal af lækre udgaver. Denne er lavet som en roulade, hvor saftig pistaciemasse omslutter den fyldige nougat. Her får du opskriften på træstammer med marcipan, nougat og pistacie

Træstammer med marcipan, nougat og pistacie

 
Tid: 20 minutter. Antal: 2-3 stk.
 
DET SKAL DU BRUGE
300 g marcipan
200 nougat
150 g pistaciemasse
 
 
PRØV OGSÅ: Træstammer med cognac og tørret frugt
 
PYNT
200 g mørk chokolade
50 g usaltede pistacienødder
sølvglimmer (fx fra specialkoebmanden.dk)
 

Opskrift - sådan laver du træstammer med marcipan, nougat og pistacie

 
Rul marcipanen ud med en kagerulle mellem 2 stykker bagepapir, så du får et rektangel på ca. 40 x 24 cm. Smelt halvdelen af nougaten i en varmefast skål over vandbad, tag skålen af varmen, og rør den resterende nougat i. Smør pistaciemassen ud på marcipanen i et jævnt lag, og fordel den smeltede nougat ovenpå pistaciemassen. Skær pladen i 2-3 dele, og rul hver del sammen – lim evt. marcipanen sammen med våde fingre.
 
PYNT: Smelt chokoladen over vandbad, og dyp rullerne i chokoladen, eller pensl den på.  Læg rullerne på bagepapir, og drys med hakkede pistacienødder og glimmer.
 

TIP: SÅDAN SMELTER DU CHOKOLADE OVER VANDBAD

Hæld lidt vand i bunden af en gryde, og varm det op til lige under kogepunktet. Læg hakket chokolade i en metalskål, der kan hænge på kanten af gryden, uden at skålens bund rammer det varme vand. Rør jævnligt i chokoladen, så den smelter ensartet. Undgå, at chokoladen kommer i berøring med vand eller damp.
 
PRØV OGSÅ: Marcipansushi med hindbær og nougat