Tærte med blåbær og mascarponecreme
Desserter

Tærte med blåbær og mascarponecreme

25. juni 2014Opdateret 15. april
af Mai Knauer
Frisk og sommerlig blåbærtærte med mascarponecreme som tilfører kagen lidt syrlighed

TÆRTEDEJ

  • 100 g mandler
  • 150 g hvedemel
  • 75 g flormelis
  • 125 g smør
  • 1 æg
  • 100 g mørk chokolade
  • en tærteform (ca. 24 cm i diameter)

MASCARPONECREME

  • 250 g mascarpone
  • ¼ l piskefløde
  • korn af 1 vaniljestang
  • 2 spsk. sukker

PYNT

  • 250 g blåbær
  • 1 usprøjtet citron

Fremgangsmåde

Tærtedej

  1. Skold og smut mandlerne.
  2. Blend dem til fint mandelmel i en foodprocessor.
  3. Tilsæt hvedemel, flormelis, smør og æg, og blend dejen hurtigt sammen i foodprocessoren.
  4. Læg den på køl i 30 minutter.
  5. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i en smurt tærteform, så dejen dækker formens bund og sider.
  6. Bag tærtebunden gylden i en 175° varm ovn i 15-20 minutter.
  7. Hak chokoladen, smelt den over vandbad, og pensl den afkølede tærtebund med chokoladen.
  8. Lad tærtebunden stå køligt, til chokoladen er stivnet.

Mascarponecreme

  1. Pisk mas-carpone sammen med fløde, vaniljekorn og sukker til en lys og luftig creme.
  2. Fordel cremen over den afkølede tærtebund.

Pynt

  1. Drys blåbærrene over cremen. Riv lidt citronskal over bærrene.
Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også