Lækker svesketrifli med makroner og portvin
Desserter

Svesketrifli med makroner og portvin

29. oktober 2021
af Susanne Plamqvist
Foto: Henrik Freek Christensen
Anret triflien i små glas, så de forskellige bløde og sprøde lag kommer til syne. Både svesker og creme kan tilberedes i god tid, gerne dagen før!
4 personer

Det skal du bruge

  • 250 g stenfri svesker
  • 1½ dl vand
  • saft af 1 appelsin
  • 2 spsk. sukker, evt. lyst rørsukker

Vaniljecreme

  • 1 vaniljestang
  • 1½ dl piskefløde
  • 2 dl sød- eller letmælk
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 80 g sukker
  • 2 tsk. majsstivelse

Portvinsmakroner

  • 12-20 makroner (afhængigt af størrelsen)
  • 1 dl mørk eller hvid portvin

Servering

  • 50 g smuttede mandler
  • 1½-2 dl piskefløde
  • 75 g mørk chokolade

Sådan laver du svesketrifli med makroner og portvin

  1. Læg sveskerne i en gryde med vand, appelsinsaft og sukker. Lad det småkoge, til næsten al væden er væk, og sveskerne er bløde. Lad dem køle af i gryden.
  2. Vaniljecreme: Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  3. Varm den tomme vaniljebælg, fløde og mælk op i en gryde til kogepunktet.
  4. Pisk vaniljekorn, æggeblommer, sukker og majsstivelse godt sammen i en skål.
  5. Fisk vaniljebælgen op af den varme flødeblanding, og hæld den stadig helt varme flødeblanding i æggemassen i en tynd stråle, mens du hele tiden pisker.
  6. Hæld det hele tilbage i gryden, og varm det langsomt op igen under piskning, til cremen bliver tyk – det kan godt tage lidt tid, og cremen må ikke koge. Køl cremen helt af.
  7. Portvinsmakroner: Knus makronerne, og fordel dem i 4 glas.
  8. Stænk dem med portvin, og lad dem trække lidt.
  9. Fordel sveskerne oven på makronerne. Drys med hakkede mandler. Fordel et lag vaniljecreme øverst. Lad triflien trække i 1-4 timer på køl.
  10. Pisk fløden til skum, og fordel det oven på triflierne lige før servering. Drys med høvlet chokolade.

Inspiration til andre desserter i glas

Læs også