Stikkelsbærkompot med skyr til 4 personer
Tid: 25 minutter
DET SKAL DU BRUGE 500 g stikkelsbær 200 g sukker 2 dl vand
SKYRCREME 1 vaniljestang 300 g skyr 1 spsk. flormelis
TIL SERVERING 4 makroner
PRØV OGSÅ: Vild med stikkelsbærkompot og stikkelsbær i det hele taget? Så prøv en skøn Charlottekage med stikkelsbærfromage og ribsgele Opskrift - sådan laver du stikkelsbærkompot med skyr
1. SKYRCREME: Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud – gem vaniljebælgen til kompotten. Rør skyr og vaniljekorn sammen. Sigt flormelis i blandingen, og rør rundt. Stil skålen i køleskabet. 2. Bland stikkelsbær, sukker og vand i en gryde, og tilsæt den tomme vaniljebælg. Bring blandingen i kog, og lad den koge, til bærrene er møre. Fjern vaniljebælgen, og lad kompotten køle af. 3. SERVERING: Anret desserten i 4 glas med skiftevis kompot og skyr. Knus makronerne, og drys dem på toppen af desserten lige inden servering.
PRØV OGSÅ: Rabarberis med kompot af vinrabarber