stikkelsbærkompot
Desserter

Stikkelsbærkompot med skyr

En hverdagsdessert, der tager kegler. Nyd den også som en luksusmorgenmad eller som et sødt mellemmåltid. Her får du opskriften på stikkelsbærkompot med skyr

Stikkelsbærkompot med skyr til 4 personer

 
Tid: 25 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE
500 g stikkelsbær
200 g sukker
2 dl vand
 
SKYRCREME
1 vaniljestang
300 g skyr
1 spsk. flormelis
 
TIL SERVERING
4 makroner
 
PRØV OGSÅ: Vild med stikkelsbærkompot og stikkelsbær i det hele taget? Så prøv en skøn Charlottekage med stikkelsbærfromage og ribsgele
 

Opskrift - sådan laver du stikkelsbærkompot med skyr

 
1. SKYRCREME: Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud – gem vaniljebælgen til kompotten. Rør skyr og vaniljekorn sammen. Sigt flormelis i blandingen, og rør rundt. Stil skålen i køleskabet.
 
2. Bland stikkelsbær, sukker og vand i en gryde, og tilsæt den tomme vaniljebælg. Bring blandingen i kog, og lad den koge, til bærrene er møre. Fjern vaniljebælgen, og lad kompotten køle af.
 
3. SERVERING: Anret desserten i 4 glas med skiftevis kompot og skyr. Knus makronerne, og drys dem på toppen af desserten lige inden servering.
 
PRØV OGSÅ: Rabarberis med kompot af vinrabarber
 
Læs mere om: