Skyr-ispinde med hindbær og hvid chokolade
Desserter

Skyr-ispinde med hindbær og hvid chokolade

31. maj 2016Opdateret 3. april
af Camilla Biesbjerg Markussen
Brug det proteinrige mejeriprodukt som hovedingrediens i de (næsten) sunde ispinde. Her får du opskriften på skyr-ispinde med hindbær og hvid chokolade

Det skal du bruge

  • 300 g skyr
  • 200 g hindbær
  • 75 g sukker
  • korn af 1 vaniljestang
  • ¾ dl piskefløde
  • lidt citronsaft
  • ispindeforme

OVERTRÆK

  • 125 g hvid chokolade
  • 1 tsk. frysetørret hindbærpulver
  • ½ tsk. lakridspulver

id: 15 minutter. Frysetid: Mindst 9 timer (eller natten over).

Fremgangsmåde

  1. Kør skyr, hindbær, sukker, vaniljekorn og piskefløde i en blender, til det bliver en jævn og glat iscreme. Smag til med citronsaft. Smagen må godt være lidt syrlig og frisk. Fyld iscremen i 6 ispindeforme, og sæt dem i fryseren i 1 time. Stik ispinde i isene, når de begynder at blive faste, og sæt dem tilbage i fryseren i mindst 8 timer eller natten over.
  2. Tag formene ud af fryseren, og dyp dem hurtigt i lunkent vand. Tag isene ud, og læg dem på et fad med bagepapir. Sæt fadet i fryseren, mens du forbereder overtrækket.

OVERTRÆK

  1. Hak chokoladen fint, og smelt den forsigtigt i en skål over vandbad. Dyp toppen af isene i den smeltede chokolade, og drys straks med frysetørret hindbær og lakridspulver, inden chokoladen stivner. Læg ispindene i fryseren inden servering.

Få flere opskrifter på is her.

Læs også