sarah bernhardt
Mad

Sarah Bernhardt-kager med espresso

17. februar 2022
af Mai Knauer
Foto: AOP
Hjemmelavede Sarah Bernhardt-kager smager bare bedst. Bag selv makronbundene med gode råvarer – eller snyd lidt og brug færdigkøbte makroner. Her får du opskriften på Sarah Bernhardt-kager med espresso
25 stk

DET SKAL DU BRUGE

  • 100 g mandler
  • 100 g sukker
  • 1-2 æggehvider
  • en sprøjtepose

TRØFFELMASSE

  • 100 g mørk chokolade 70 %
  • 2½ dl piskefløde
  • 1 spsk. fintmalet espressokaffe
  • lidt appelsinsaft og skal af 1 økologisk appelsin

OVERTRÆK

  • 100 g mørk chokolade 70 %
  • kandiserede violer

1. Trøffelmasse: Hak chokoladen fint. Varm fløden op i en gryde; hæld chokoladen i, og rør, til den er opløst. Tilsæt kaffe, appelsinsaft og appelsinskal, rør godt, og sæt massen i køleskabet i mindst 12 timer.

2. Blend mandler og sukker fint i en foodprocessor. Tilsæt æggehvide, til massen er fast, men stadig kan presses ud gennem en sprøjtepose. Tænd ovnen på 200°. Fyld massen i en sprøjtepose, og sprøjt den ud i små cirkler på 2 cm i diameter på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag makronerne i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne. Afkøl.

3. Pisk trøffelmassen op til en tyk konsistens med elpisker. Kom massen i en sprøjtepose, hold posen helt lodret, præcis 1 cm over makronerne, og lav fine små tårne på makronerne. Sæt kagerne i fryseren i ca. 20 minutter.

4. Overtræk: Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Hold på makronen, og dyp trøffelmassen i chokoladen. Lad kagen dryppe godt af, inden den sættes på bagepapir. Pynt med kandiserede violer. Fortsæt, til alle kagerne er overtrukket med chokolade. Opbevar kagerne koldt, til de skal spises.

TIP: I stedet for appelsinsaft og appelsinskal kan du smage trøffelmassen til med 1 spsk. Cointreau (appelsinlikør).

PRØV OGSÅ: Chokoladekage med kaffemousse

Læs også