https://imgix.femina.dk/media/article/1648-saltkaramel.jpg
Mad

Saltkaramel

29. november 2016
af Maja Ambeck Vase
Foto: Columbus Leth
Fine, små glas fyldt med den lækreste saltkaramel. Den søde, bløde masse er både perfekt på risalamanden, på pandekager og is og som det cremede indre i hjemmelavede fyldte chokolader.

Saltkaramel

DET SKAL DU BRUGE

1½ dl piskefløde 150 g sukker ½ tsk. salt 2 små glas med låg PRØV OGSÅ: Bløde lakridskarameller

Opskrift - sådan laver du saltkaramel

Opvarm fløden, og sæt den til side. Smelt sukker til gylden karamel i en tykbundet gryde. Tag gryden af varmen, og tilsæt fløden lidt ad gangen under omrøring. Tilsæt salt. Hæld karamellen på glas, og stil den på køl, så den tykner. Tip: Du kan tilsætte krydderier til karamellen, så den får endnu mere smag – prøv fx at lægge en kvist frisk rosmarin med i gryden, når du smelter sukkeret. PRØV OGSÅ: Marcipansushi med hindbær og nougat

Læs også