Desserter

Saltkaramel

Fine, små glas fyldt med den lækreste saltkaramel. Den søde, bløde masse er både perfekt på risalamanden, på pandekager og is og som det cremede indre i hjemmelavede fyldte chokolader.

Saltkaramel

DET SKAL DU BRUGE

1½ dl piskefløde
150 g sukker
½ tsk. salt
2 små glas med låg
 
PRØV OGSÅ: Bløde lakridskarameller
 

Opskrift - sådan laver du saltkaramel

 
Opvarm fløden, og sæt den til side. Smelt sukker til gylden karamel i en tykbundet gryde. Tag gryden af varmen, og tilsæt fløden lidt ad gangen under omrøring. Tilsæt salt. Hæld karamellen på glas, og stil den på køl, så den tykner.
 
Tip: Du kan tilsætte krydderier til karamellen, så den får endnu mere smag – prøv fx at lægge en kvist frisk rosmarin med i gryden, når du smelter sukkeret.
 
PRØV OGSÅ: Marcipansushi med hindbær og nougat
 
Læs mere om: