Ricottatærte med orange-choko
Mad

Ricottatærte med orange-choko

4. august 2021
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
En lækker italiensk-inspireret tærte, som kan bruges til en god kop kaffe eller på en desserttallerken. Ikke for sød og med en fin, let smag af orange
45 min1 stk
Tid i alt 1 t og 0 min

Mørdej

  • 125 g smør
  • 225 g hvedemel
  • 90 g sukker
  • 1 æg
  • 1 nip saltevt
  • lidt vanilje

Creme

  • 375 g ricotta
  • 100 sukker
  • 1 stort æg (L/XL)
  • fintrevet skal af ½ appelsin
  • fintrevet skal af 1 lille økocitron
  • 75 g mørk orangechokolade, grofthakket
  • 1 rund tærteform på 20-22 cm, gerne med løs bund
  • Flormelis til drys på toppen

Opskrift - sådan laver du ricottatærte med orange-choko

  1. MØRDEJ: Smuldr smør og mel sammen.
  2. Kom sukkeret i sammen med salt og evt. vanilje, og saml dejen med det sammenpiskede æg (dejen laves nemt og hurtigt i en foodprocessor/hurtighakker).
  3. Sæt den koldt i ½ time.
  4. Tag dejen ud af køleskabet, og vent 10 minutter.
  5. Rul den ikke for tyndt ud på et melet bord.
  6. Læg den i en smurt tærteform på 20-22 cm.
  7. Prik den med en gaffel, og skær kanten til.
  8. Pisk eller rør cremen sammen, og vend hakket chokolade i. Bag tærten ved 190° i ca. 35-45 minutter.
  9. Fyldet skal føles fast ved et let tryk.
  10. Lad tærten køle helt af. Drys med et tyndt lag flormelis lige før servering..

Herunder har vi samlet flere opskrifter du måske vil kunne lide

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også