Pavlova med marengs, creme, marcipan, blåbær, hindbær, jordbær og andre sommerbær
Mad

Pavlova med marcipan og sommerbær

3. juli 2014
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Pavlova i en frisk og sommeragtig udgave, som du sagtens kan spise mere end ét stykke af... Få opskriften her.

MARENGS

  • 3 æggehvider
  • ½ tsk. lys eddike
  • 150 g flormelis
  • 100 g marcipan

CREME

  • 2½ dl piskefløde
  • 1½ dl cremefraiche 38 %
  • korn af 1 vaniljestang
  • 4 spsk. flormelis

PYNT

  • 300 g jordbær
  • 125 g blåbær
  • 125 g hindbær
  • flormelis

Opskrift - sådan laver du pavlova med marcipan og sommerbær

  1. Marengs: Pisk æggehvider, eddike og halvdelen af flormelissen til stift skum. Tilsæt resten af flormelissen, og pisk, til du får en helt fast og stiv marengsmasse. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern, og vend den i dejen. Tænd ovnen på 150°. Læg bagepapir på en bageplade, og tegn en cirkel på 20-25 cm i diameter. Fordel marengsmassen i et tykt lag inden for cirklen. Bag marengsen i ovnen i 1 time. Lad den køle helt af på en bagerist.
  2. Creme: Pisk fløden til let skum, og vend cremefraiche, vaniljekorn og flormelis i med en ske. Fordel cremen på marengsbunden.
  3. Pynt: Rens jordbærrene; skær dem i halve. Fordel jordbær, blåbær og hindbær oven på kagen, og drys med sigtet flormelis.
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også