pandekagelagkage
Desserter

Pandekagelagkage med creme og pocherede pærer

Det ene lag efter det andet af ren nydelse og velsmag. Her får du opskriften på en fantastisk pandekagelagkage med creme og pocherede pærer

Pandekagelagkage med creme og pocherede pærer
 
Tid: 30 minutter. Hviletid: 30 minutter
Antal personer: 6-8
 
DET SKAL DU BRUGE
4 æg
250 g hvedemel
1 tsk. sukker
1 nip salt
korn af ½ vaniljestang
35 g smør
3½ dl mælk
smør til stegning
 
 
POCHEREDE PÆRER
3 pærer
1 vaniljestang
100 g sukker
3 dl vand
 
VANILJECREME
4 dl double cream eller piskefløde
2 spsk. flormelis
korn af 1 vaniljestang
2 dl cremefraiche 18 %
 
Giv et gaveabonnement i julegave! Vælg imellem 17 forskellige blade - f.eks. FEMINA. Klik her for at læse mere
 
TIL SERVERING
1 lille glas brombærmarmelade
250 g friske brombær
evt. rød skovsyre
 
LÆS OGSÅ: Pandekagelagkage med lemoncurd
 

Opskrift - sådan laver du pandekagelagkage med creme og pocherede pærer

 
1. Pisk æg sammen med mel, sukker, salt og vaniljekorn, til dejen er jævn. Smelt smørret, og rør det i dejen sammen med mælk. Sæt dejen på køl i 30 minutter.
 
2. Steg ca. 15 store pandekager i smør på en pande. Lad dem køle helt af.
 
3. POCHEREDE PÆRER: Skræl pærerne, og skær dem i både. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kog vaniljekorn og -bælg, sukker og vand op i en lille gryde i ca. 5 minutter. Tilsæt pærer, og lad dem simre, til de er møre. Lad dem køle af.
 
4. VANILJECREME: Pisk double cream til skum sammen med flormelis og vaniljekorn. Vend cremefraiche i flødeskummet med en ske.
 
5. SERVERING: Læg en pandekage på et fad. Smør vaniljecreme på. Gentag med endnu en pandekage. Læg en tredje pandekage ovenpå, og smør den med marmelade. Gentag i denne rækkefølge, til alle pandekagerne er brugt. Fordel den resterende marmelade og creme på toppen. Top med pocherede pærer, brombær og evt. skovsyre.
 
PRØV OGSÅ: Pandekager med 3 slags fyld