Pæretærte med hasselnødder
Desserter

Pæretærte med hasselnødder

6. oktober 2016Opdateret 15. april
af Camilla Zarah Lawes
Brug efterårets modne, søde pærer til at give kagen ekstra god smag. Her får du opskriften på en rigtig skøn pæretærte med hasselnødder

Det skal du bruge

  • 100 g hasselnødder
  • 2 æg
  • 200 g rørsukker
  • korn af 1 vaniljestang
  • 150 g smør
  • 100 g marcipan
  • 175 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 aflang bageform (15 x 30 cm) eller 1 springform (22 cm)
  • lidt smør til formen
  • 2 pærer

TIL SERVERING

  • 1 l vaniljeis eller 5 dl cremefraiche 18 %

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175°.
  2. Fordel hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem i ovnen i 8 minutter.
  3. Læg nødderne i et rent viskestykke, og gnid dem mod hinanden, så hinderne går af.
  4. Hak nødderne groft. Pisk æg og sukker sammen med vaniljekorn.
  5. Smelt smørret i en lille gryde, og rør det i æggemassen.
  6. Riv marcipanen groft, og vend den i.
  7. Bland mel og bagepulver, og rør det i dejen.
  8. Fordel dejen i den smurte form.
  9. Skræl pærerne; halvér dem, og fjern kernehuset med en ske. Skær pærerne i vifteform, og læg dem oven på dejen.
  10. Drys hasselnødderne over, og bag kagen i ovnen i 30 minutter.
  11. Servér med vaniljeis eller cremefraiche.
Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også