mette blomsterberg
Mad

Mette Blomsterberg opskrift: Julefondant

25. november 2015
af Mette Blomsterberg
Umiddelbart ligner denne julefondant af Mette Blomsterberg en almindelig chokoladekage, men når man skærer i den, flyder det ud med lækker nougat, og den vil med sikkerhed imponere gæsterne og falde i god smag hos store som små.

Mette Blomsterberg opskrift: Julefondant

Bruger du kageringr fra Mette Blomsterberg til at bage julefondanterne i, er du sikker på, at kagerne får en flot og ensartet form. Desuden er det en fordel at kageringene fra Mette Blomsterberg let slipper fondanterne, for eftersom kagerne er ubagte indeni, kan de ikke holde til så meget og bliver let ødelagte, hvis de skal bankes ud af en metalform med fast bund. Udfordringen ved Mettes julefondant er at finde den præcise bagetid, så kagerne er faste udenpå og flydende indeni. Ovne er forskellige, så der er kun ét at gøre: at prøve sig frem – hvilket ikke er en dårlig ting med dejlige kager som disse. DET SKAL DU BRUGE TIL JULEFONDANT Dej 100 g mørk chokolade ca. 60% 100 g smør 50 g sukker 40 g hvedemel 1/2 tsk. stødte nelliker 1 tsk. stødt kanel 100 g pasteuriserede æggeblommer 50 g pasteuriserede æggehvider 50 g god nougat Desuden Flormelis til drys Bagespray eller smagsneutral olie til at smøre formene med 6 stk. Blomsterbergs kageringe, 5 x 5 cm Blomsterbergs bageark/-plade Blomsterbergs engangssprøjteposer Er du vild med Mette Blomsterberg? Så prøv også vaniljeis med pistacie-krokant

Opskrift - sådan laver du Mette Blomsterberg julefondant

Hak chokoladen fint og smelt den med smør og sukker i en skål over vandbad. Det skal kun netop smelte og ikke blive for varmt. Bland og sigt mel og krydderier ned i chokoladeblandingen og rør godt. Tilsæt æggeblommer og æggehvider og rør godt. Smør kageringene grundigt med bagespray eller smagsneutral olie. Kom dejen i en engangssprøjtepose, og fyld de smurte forme 1/2 op. Skær nougaten i 6 stykker og pres dem let ned i dejen midt i hver form. Sprøjt det sidste dej over, så ringene er fyldt 3/4 op. Opbevar dem tildækket i køleskabet, indtil de skal bages – bag dem endelig først lige inden de skal serveres – absolut nybagte og stadig lune! Men bag gerne en prøve for at ramme den præcise bagetid. Det ser så legende let ud, når Mette Blomsterberg tilbereder sine smukke kager. Du kan også gøre bagningen nemmere med de rette redskaber. Alle redskaberne og de smukke dråbeformede skåle kan du købe i Mette Blomsterbergs webshop metteblomsterberg.dk. God fornøjelse

Læs også