Marokkansk appelsin-mandel-kage
Brød og bagværk

Marokkansk appelsin-mandel-kage

19. november 2012
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Nyd den søde appelsin-mandel-kage til gløgg eller til en kop kaffe. Du kan også servere lagen med en kugle god vaniljeis

Marokkansk appelsin-mandel-kage

3 økologiske appelsiner
400 g mandler, blendet til mel
50 g kokosmel
200 g flormelis
50 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
3 æg

APPELSINSIRUP:
saften af 2 appelsiner
1 dl sukker

DRYS:
ristede kokosflager

Kog de hele appelsiner i vand i 2 timer. Lad dem køle helt af. Flæk dem; fjern kernerne, og blend appelsinerne til en fin puré. Bland mandelmel med kokosmel, flormelis, hvedemel og bagepulver, og vend det i appelsinpureen. Rør æggene i, ét ad gangen. Hæld dejen i en smurt, 20 cm stor springform. Bag kagen i en 180° varm ovn i 45 minutter. Prik den med en gaffel.
Kog appelsinsaften med sukker til en tyk sirup, og hæld den over kagen. Drys med kokosflager.

Få alle opskrifterne på adventsmiddagen her

Invitér familie og venner på julens bedste frokost

Læs også