marengsbund
marengsbund
Mad

Marengsbund med chokoladefyld og Daim

26. juli 2017
af Kari Grace og Ina Birgithe Martinsen.
Marengsbund med chokolade gør dig helt sikkert populær hos både familie og venner. Sprød marengs med lækkert chokoladefyld og Daim - MUMS! Få opskriften her
1 t og 0 min
Tid i alt 1 t og 25 min

Marengsbund

  • 4 æggehvider
  • 1/4 tsk salt
  • 250 g sukker
  • 2 tsk maizena
  • 1 tsk hvidvins- eller bæreddike

Fyld

  • 250 g kogechokolade
  • 3 dl piskefløde
  • 2 æggehvider
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk sukker
  • 1 dobbelt daim-chokolade

Sådan laver du marengsbund med chokoladefyld og Daim

MARENGSBUND:

  1. Pisk æggehviderne med salt til skummet danner stive toppe. Tilsæt sukker, lidt af gangen. Pisk til blandingen er blød og blank og alt sukkeret er opløst (10-12 minutter). Ikke for længe, da det så bliver grynet.

  2. Vend forsigtigt maizena og eddike i med en ske. Læg bagepapir i bunden af en kageform, ca 20 cm. Hæld blandingen i formen.

  3. bag ca 1 time ved 160 grader til bunden er sprød på ydersiden og lys cremefarvet. Sluk ovnen og lad bunden stå i ovnen til den er helt afkølet.

PRØV OGSÅ: Romkugler med knust Daim

  1. FYLD: Pisk hviderne stive. Pisk blommerne med sukkeret. Smelt chokoladen i vandbad.
  2. Pisk fløden stiv. vend smeltet chokolade, æggeblommer og til sidst hvider i. Rør forsigtigt rundt til det er en jævn masse.Tilsæt hakket Daim-chokolade og rør igen forsigtigt rundt.
  3. Hæld moussen over den afkølede bund i springformen og glat ud langs kanter og på toppen, så kagen bliver jævn og fin. Sæt kagen på køl til moussen er stivnet.
  4. Pynt med 50 g kogechokolade, makroner og bær.
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også