Marcipanbrød med citrus & pistacie
Brød og bagværk

Marcipanbrød med citrus & pistacie

25. november 2014
af Maja Ambeck Vase
Foto: Columbus Leth
Marcipanbrød kender vi. Men med citron og hakkede pistacienødder bliver smagsoplevelsen fin og raffineret.

Marcipanbrød er nemme at købe færdiglavede, men det er slet ikke så svært at lave dem selv, som du måske tror. Her får du opskriften på hjemmelavede marcipanbrød med citrus og pistacie. I opskriften her, bruges færdiglavet marcipan, men du kan også lave din egen marcipan, hvis du har mod på det - du kan finde en opskrift på hjemmelavet marcipan nederst. Rigtig god bagelyst!

Marcipanbrød med citrus & pistacie, 8 stk.

INGREDIENSER TIL MARCIPANBRØD100 g marcipanskal og saft af ½ usprøjtet citron175 g hvid chokolade
PYNT TIL MARCIPANBRØD50-100 g usaltede pistacienødder PRØV OGSÅ: Marcipanbrød med appelsinskaller og pistacie

Opskrift - sådan laver du marcipanbrød med citrus & pistacie

1. Rør marcipanen blød med en elpisker. Riv skallen af citronen fint; pres saften ud af den, og rør begge dele i marcipanmassen. Smelt 75 g af den hvide chokolade i en skål over vandbad, og rør den i marcipanmassen. Stil massen i køleskabet i 30-60 minutter. 2. Form massen til ca. 8 små marcipanbrød. Hak pistacienødderne fint. Smelt resten af den hvide chokolade over vandbad. Overtræk marcipanbrødene med chokoladen, og pynt med de hakkede pistacienødder. Drys enten en lille smule oven på hvert brød, eller rul hele marcipanbrødet i hakkede nødder. TIP: Pak marcipanbrødene ind i små cellofanposer og brug dem som værtindegave. Hjemmelavet marcipan Det skal du bruge:(300 g)300 g mandler1 dl lys agavesirup Sådan gør du:1. Smut mandlerne, og rist dem i ovnen ved 180° i 5-6 minutter, de må ikke tage farve. Lad dem køle helt af.2. Blend mandlerne i en foodprocessor, til de er så finthakkede som muligt. Tilsæt agavesirup, til massen akkurat samler sig (det er ikke sikkert, du behøver at bruge det hele).3. Pak den friske marcipan ind i film, og læg den på køl i 30 minutter.4. Servér den rå marcipan, som den er - fordi den er ren og helt skøn! Eller brug din marcipan til konfekt. TIP: Marcipan holder (hypotetisk) i mindst 14 dage i køleskab. PRØV OGSÅ: Opskrift på abrikoskugler med hvid chokolade

PRØV OGSÅ: Opskrift på hasselnøddekugler a la Ferrero Rocher

Læs også