marcipanbrød
Desserter

Marcipanbrød med appelsinskal og pistaciekerner

Der er masser af appelsinsmag i de søde marcipanbrød, som er dyppet i hvid chokolade. Her får du opskriften på marcipanbrød med appelsinskal og pistaciekerner

Marcipanbrød med appelsinskal og pistaciekerner

Tid: 25 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
20 g usaltede pistacienødder uden skal
20 g syltet appelsinskal, f.eks. fra Dr. Oetker
200 g marcipan
saft af 1 appelsin
150 g hvid chokolade
 
APPELSINKNAS
skal af 1 usprøjtet appelsin
20 g usaltede pistacie-
nødder uden skal
½ spsk. sukker
½ spsk. smør
 
PRØV OGSÅ: Marcipanbrød med cognac og tørret frugt
 

Opskrift - sådan laver du marcipanbrød med appelsinskal og pistaciekerner

 
1. APPELSINKNAS: Riv appelsinskallen i tynde strimler med et juliennejern. Hak pistacienødderne. Rist appelsinskal på en pande med sukker, smør og pistacienødder, til det er let gyldent. Lad det afkøle på bagepapir.
 
2. Blend eller hak pistacienødder og syltet appelsinskal, og ælt det sammen med marcipan og 2 spsk. appelsinsaft. Form marcipanmassen til 4 stænger. Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Pensl marcipanen med chokoladen, og drys med appelsinknas.
 
TIP: Brug gerne de såkaldte konditorpistacier. De er helt grønne og fås i velassorterede supermarkeder.