marcipan
Desserter

Marcipan-juletræer med appelsin

Fra alle os til alle jer: Søde, sprøde juletræer af marcipansmåkager. Brug dem som spiselig pynt på julebordet eller som en sød værtindegave. Her får du opskriften på marcipan-juletræer med appelsin

Marcipan-juletræer med appelsin

Tid: 25 minutter. Køletid: 1 time. Bagetid: 8-10 minuter.
Antal: 2 juletræer.
 
DET SKAL DU BRUGE
 
SMÅKAGER
150 g hvedemel
50 g flormelis
100 g marcipan
100 g koldt smør
½ æg 
½ tsk. fintrevet usprøjtet appelsinskal
 
PYNT
150 g flormelis
3-4 spsk. vand
spiseligt sølvstøv eller flormelis
 
PRØV OGSÅ: Lav selv din egen marcipan
 

Opskrift - sådan laver du marcipan-juletræer med appelsin

 
1. SMÅKAGER: Hæld mel og flormelis i en skål. Riv marcipanen groft, og rør den i melblandingen. Riv smørret groft på et rivejern, og smuldr det i. Saml dejen med æg, og sæt den i køleskabet i ca. 1 time. Tænd ovnen på 175°. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir, og udstik store, mellemstore og små stjerner med kage-udstikkere. Bag stjernerne i ovnen i 8-10 minutter. De mindste skal have kortest tid. Afkøl på en bagerist. 
 
2. PYNT: Rør flormelis og vand til glasur, og pynt småkagerne med glasuren. Læg dem forskudt oven på hinanden, så de danner et juletræ. De største skal nederst, og så bygger du op i en passende højde. Pynt med spiseligt sølvstøv, eller si lidt flormelis over til sidst.
 
PRØV OGSÅ: Peberkager med hvid glasur