mandelsnebolde
Desserter

Mandelsnebolde

Flormelissen får kagerne til at ligne små snebolde, men tag ikke fejl – den lille godte smager dejligt af mandel og citron. Få opskriften på de lækre mandelsnebolde her

Mandelsnebolde ca. 30 stk.

 
Tid: 40 minutter. Bagetid: 15 minutter. 
 
DET SKAL DU BRUGE TIL MANDELSNEBOLDE
3 dl mandler
225 g blødt, usaltet smør
2½ dl flormelis
2 tsk. vaniljesukker
5 dl hvedemel
skal af ½ usprøjtet citron
¼ tsk. salt
 
Pynt
2½ dl flormelis
 
Disse mandelsnebolde smager skønt. Er du mere til den frisk udgave af snebolde skulle du prøve snebolde med limoncello - får opskriften her
 

Opskrift - sådan laver du mandelsnebolde

 
1. Mandelsnebolde: Overhæld mandlerne med kogende vand i en skål, lad dem stå et par minutter, og smut så skallen af dem. Rist mandlerne på en tør pande. Afkøl dem, og hak dem fint. Tænd ovnen på 175°. Pisk smør, flormelis og vaniljesukker sammen med en elpisker. Tilsæt mel, fintrevet citronskal og salt, og pisk igen. Tilsæt de hakkede mandler, og bland grundigt. Rul dejen til ca. 30 kugler, og sæt dem med god afstand imellem på en bageplade med bagepapir. Bag kagerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne i kanten. Tag kagerne ud, og lad dem køle helt af. 
 
2. Pynt: Vend kagerne i flormelis, og sigt mere flormelis over dem
 
PRØV OGSÅ: Juletrøfler med hindbærstøv
 
Læs mere om: