Mandelkage med brombær
Brød og bagværk

Mandelkage med brombær

3. oktober 2014
af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Det høje indhold af mandler i kagen gør det helt unødvendigt at bruge mel, så denne kage er fri for gluten.

Mandelkage med brombær til 6-8 personer

INGREDIENSER3 æg200 g sukker200 g mandler1 springform, ca. 25 cm i diameter
CREME1½ dl piskefløde1 spsk. flormeliskorn af 1 vaniljestang1½ dl cremefraiche 38 % TIL SERVERING300 g friske brombær

Opskrift - sådan laver du mandelkage med brombær

1. Pisk æg og sukker sammen med en elpisker til en hvid og cremet masse. Blend mandlerne til mandelmel i en minihakker eller foodprocessor, og vend dem i æggemassen. Beklæd en springform med bagepapir, og fordel dejen i formen. Bag kagen i ovnen ved 175° i 30-40 minutter. Lad kagen afkøle, før du tager den ud af formen. 2. Creme: Pisk fløden til skum. Sigt flor-melis i, tilsæt vaniljekorn og cremefraiche, og vend forsigtigt cremen sammen med en ske. 3. Servering: Sæt kagen på et fad. Fordel cremen over kagen, og pynt med friske brombær. PRØV OGSÅ: Brombærdrømme med abrikosskum
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også