mandelkage
Desserter

Mandelkage med bær

I højsæsonen er der bare ikke noget bedre en at putte alle de skønne bær i kager. Og kagen her er ingen undtagelse. Og den tager bestemt ikke skade af at blive serveret med en kugle vaniljeis. Her får du opskriften på en skøn mandelkage med bær

Mandelkage med bær

Tid: 20 minutter. Bagetid: 40 minutter
Antal personer: 6-8
 
 
DET SKAL DU BRUGE
200 g blødt smør
200 g lyst muscovadosukker
korn af 1 vaniljestang
4 æg
Giv et gaveabonnement i julegave! Vælg imellem 17 forskellige blade - f.eks. FEMINA. Klik her for at læse mere
100 g mandelmel
100 g hvedemel
1 spsk. bagepulver
350 g blandede bær, f.eks. brombær, blåbær, jordbær og hindbær
1 springform, ca. 24 cm i diameter
lidt smør til formen
 
PRØV OGSÅ: Mandelkage med 2 slags chokolade
 

Opskrift - sådan laver du mandelkage med bær

 
Tænd ovnen på 180°. Pisk smør, sukker og vaniljekorn sammen til en lys og luft-ig masse. Tilsæt æggene, 1 ad gangen, og pisk lidt mellem hvert æg. Bland mandelmel, hvedemel og bagepulver, sigt det, og vend det i æggemassen. Fordel dejen i den smurte form. Rens bærrene, og fordel dem over dejen. Bag kagen i ovnen i ca. 40 minutter.
 
PRØV OGSÅ: Mazarinkage med hyldeblomstcreme og bær