lakridsmarcipan
Desserter

Lakridsmarcipan

Lakridsmarcipan: De her små, viiiirkelig nemme lakridsbomber er nok ikke så meget til børn og barnlige sjæle. De er nemlig ikke så søde, men de er skønne midt i en sukkertid!

Lakridsmarcipan (bunkevis)

Lakridsmarcipan er en lidt speciel snack og er ikke for alle. Lakridsmarcipan er dog rigtig god til dig, som gerne vil holde den slanke linje, men samtidig gerne vil have plads til lækre snacks. Det indeholder nemlig ikke særlig meget sukker og er derfor gode at spise, hvis du er på kur. De skal dog som alle andre snacks spises i begrænsede mængder.

INGREDIENSER: Det skal du bruge

200 g god marcipan - (er du frisk på at lave hjemmelavet marcipan kan du se hvordan i bunden i af artiklen)
2-3 tsk. lakridspulver, f.eks. Raw
30 g lakridspulver, f.eks. Raw
20 g kakao
 
 
Er du ikke til den lidt specielle lakridsmarcipan, så skal du prøve vores opskrift på en lækker hjemmelavet marcipan
 
Opskrift - sådan laver du bunkevis af lakridsmarcipan
 
1. Bland marcipanen med 2-3 tsk. lakridspulver, efter smag. Tril en masse små kugler.
 
2. Bland lakridspulver og kakao, og rul de små marcipankugler i blandingen. 
 
3. Server din lakridsmarcipan kugler som snack til gæsterne eller nyd dem foran fjernsynet.
 
PRØV OGSÅ: Brownie med julesmag
 
Hjemmelavet marcipan
Hjemmelavet marcipan smager bare SÅ meget bedre en den sædvanlige købemarcipan. Og så er det ingen sag at lave det selv.  Jeg bruger en agavesirup i stedet for sukker, men du kan også lave en sukkerlage af sukker og vand i forholdet 1:1. Lad den køle af, og brug den i stedet. Og så er det vigtigt at mandlerne ikke tager farve når du rister dem. Rigtig god fornøjelse.
 
Det skal du bruge
(300 g)
300 g mandler
1 dl lys agavesirup
 
Sådan gør du
1. Smut mandlerne, og rist dem i ovnen ved 180° i 5-6 minutter, de må ikke tage farve. Lad dem køle helt af.
2. Blend mandlerne i en foodprocessor, til de er så finthakkede som muligt. Tilsæt agavesirup, til massen akkurat samler sig (det er ikke sikkert, du behøver at bruge det hele).
3. Pak den friske marcipan ind i film, og læg den på køl i 30 minutter.
4. Servér den rå marcipan, som den er - fordi den er ren og helt skøn! Eller brug din marcipan til konfekt.
 
TIP: Marcipan holder (hypotetisk) i mindst 14 dage i køleskab.