lakridsmarcipan
Mad

Lakridsmarcipan

1. december 2021
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Lakridsmarcipan: De her små, viiiirkelig nemme lakridsbomber er nok ikke så meget til børn og barnlige sjæle. De er nemlig ikke så søde, men de er skønne midt i en sukkertid!

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g god marcipan
  • 2-3 tsk. lakridspulver, f.eks. Raw
  • 30 g lakridspulver, f.eks. Raw
  • 20 g kakao

Opskrift - sådan laver du bunkevis af lakridsmarcipan

  1. Bland marcipanen med 2-3 tsk. lakridspulver, efter smag. Tril en masse små kugler.
  2. Bland lakridspulver og kakao, og rul de små marcipankugler i blandingen.
  3. Server din lakridsmarcipan kugler som snack til gæsterne eller nyd dem foran fjernsynet.

Hvis du har mod på det, kan du prøve at lave din egen marcipan

Lakridsmarcipan er en lidt speciel snack og er ikke for alle. Lakridsmarcipan er dog rigtig god til dig, som gerne vil holde den slanke linje, men samtidig gerne vil have plads til lækre snacks. Det indeholder nemlig ikke særlig meget sukker og er derfor gode at spise, hvis du er på kur. De skal dog som alle andre snacks spises i begrænsede mængder.

Hjemmelavet marcipan

Hjemmelavet marcipan smager bare SÅ meget bedre en den sædvanlige købemarcipan. Og så er det ingen sag at lave det selv. Jeg bruger en agavesirup i stedet for sukker, men du kan også lave en sukkerlage af sukker og vand i forholdet 1:1. Lad den køle af, og brug den i stedet. Og så er det vigtigt at mandlerne ikke tager farve når du rister dem. Rigtig god fornøjelse.

Det skal du bruge

  • (300 g)
  • 300 g mandler
  • 1 dl lys agavesirup

Sådan gør du

  1. Smut mandlerne, og rist dem i ovnen ved 180° i 5-6 minutter, de må ikke tage farve. Lad dem køle helt af.
  2. Blend mandlerne i en foodprocessor, til de er så finthakkede som muligt. Tilsæt agavesirup, til massen akkurat samler sig (det er ikke sikkert, du behøver at bruge det hele).
  3. Pak den friske marcipan ind i film, og læg den på køl i 30 minutter.
  4. Servér den rå marcipan, som den er - fordi den er ren og helt skøn! Eller brug den til konfekt.

TIP: Marcipan holder (hypotetisk) i mindst 14 dage i køleskab.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også