kransekage
Mad

Kransekage med pistacie-nødder

21. februar 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Lækker kransekage med en sprød bund af mørk chokolade, og drys af pistacienødder på toppen. Nyd dem kl. 24 til champagnen
15 stk

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g ren rå marcipan
  • 75 g flormelis
  • 2 spsk. akaciehonning
  • ca. 1 bæger pasteuriserede æggehvider
  • 50 g hakkede pistacienødder
  • 50 g mørk chokolade, 70 %

Kransekage med pistacienødder

  1. Ælt marcipan, flormelis og honning sammen, og tilsæt æggehviden lidt ad gangen - massen skal være fast.
  2. Kom kransekagemassen i en sprøjtepose med stor tylle, og sæt massen i små toppe på en bageplade med bagepapir.
  3. Pynt med hakkede pistacienødder.
  4. Bag toppene midt i en 210° varm ovn i 5-6 minutter.
  5. Afkøl toppene.
  6. Smelt chokoladen over vandbad, og dyp kransekagernes bund i chokoladen.
  7. Lad dem køle af på bagepapir. Kan fryses.

Læs også