kransekage
Desserter

Kransekage-tårn med glasur

Plejer du at købe en kransekage hos bageren til nytårsaften? Det er der faktisk ingen grund til, for det tager kun en times tid at bage den selv af lutter gode råvarer. Her viser vi dig trin-for-trin, hvordan du laver et kransekage-tårn til årets sidste aften

Kransekage-tårn med glasur til 12-14 personer

 
Tid: 60 minutter. 
 
DET SKAL DU BRUGE TIL KRANSEKAGE-TÅRN
400 g marcipan
175 sukker
1 æggehvide (lidt under ½ dl)
 
GLASUR
100 g flormelis
ca. 5 tsk. pasteuriseret æggehvide
 
SMELTET CHOKOLADE
100 g chokolade (mørk, lys eller hvid)
 

Opskrift - sådan laver du kransekage-tårn med glasur

 
kransekage1. Ælt marcipan, sukker og æggehvide grundigt sammen med hænderne. Rul dejen ud til to lige store pølser, 60 cm lange. Drys evt. bordet med lidt flormelis, så dejen ikke hænger i. Skær den ene pølse ud i tre stykker på hhv. 15, 18 og 27 cm. Skær den anden pølse ud i tre stykker på hhv. 12, 21 og 24 cm. Der bliver et lille stykke dej i overskud – tril det til en kugle, tryk den lidt spids, og gem den til toppen af kransekagen.
 
 
kransekage2. Form hver pølse til en ring, og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir. Tryk dem lidt spidse i toppen.
 
 
 
 
 
 
 
kransekage3. Bag kransekageringene i ovnen ved 190° (eller 170° varmluft) i 10-15 minutter, til de er gyldenbrune. Lad dem køle af på bagepladen, før du flytter på dem.
Glasur: Rør flormelis og æggehvide sammen til en jævn glasur. Rul et lille kræmmerhus af et stykke bagepapir, og hæld glasuren i. Klip et lille hul i spidsen af kræmmerhuset, og sprøjt glasuren på
kransekageringene i et jævnt zigzagmønster. Lad glasuren stivne.
 
 
kransekage4. Smeltet chokolade: Bræk chokoladen i mindre stykker, som du lægger i en varmefast skål. Placér skålen over en lille gryde med kogende vand i bunden, og lad chokoladen smelte.
Sådan samler du kransekagen: Pensl smeltet chokolade på den næststørste kransekagering, og læg den oven på den største ring, mens chokoladen endnu er våd. Fortsæt med at lime ringene sammen med chokolade på denne måde – hold forsigtigt på indersiden af dem, så du ikke kommer til at mase glasuren på ydersiden. Til sidst limer du den lille top fast med chokolade øverst på kransekagen.
Stil kransekagen på et rundt fad, og dæk den forsigtigt med husholdningsfilm, til den skal spises.
 
 
Kransekage med vokseværk
Vil du have en endnu højere kranse-kage? Så lav 1½ portion af dejen, og del den i tre lige store dele. Rul to pølser med en længde på 60 cm, og skær dem i mindre stykker som beskrevet i opskriften. Den sidste del ruller du til en pølse med en længde på 63 cm, og derefter skærer du den i to stykker, der er hhv. 30 og 33 cm lange. Disse to stykker former du til to store ringe, så den færdige kransekage bliver to lag højere end på billedet.
 
Tip: Kransekageringene kan bages i god tid og opbevares i fryseren. Det bliver konsistensen faktisk kun bedre af. Men vent med at pynte ringene med glasur og samle kransekagen, til du har tøet ringene op igen.
 

SE OGSÅ: Har du endnu ikke besluttet dig for menuen til nytårsaften? Så kig med her, hvor vi har samlet de allerbedste bud på den perfekte nytårsmenu

 

Læs mere om: