kransekage
Desserter

Kransekage med nødder og nougat

Kransekage hører nytåret til. Og de hjemmelavede af slagsen smager bare SÅ meget bedre end dem du køber. Og disse superlækre og nemme kransekager med nødder og nougat kan du trygt kaste dig ud i.

Kransekage med nødder og nougat 16-18 stk.

 
Tid: 25 minutter. Ovntid: 10 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL KRANSEKAGE
300 g marcipan
75 g flormelis
3 æggehvider
100 g hasselnødder
 
PYNT
50 g nougat
16-18 hasselnødder
2 spsk. flormelis
 
Vil du gerne gøre lidt ekstra ud af årets sidste aften, så bag din egen kransekage. Det er SÅ nemt, og smager forrygende. Vi har samlet 11 lækre opskrifter – fra den klassiske og nougatversionen til den med et frækt pift af hindbær
 
Opskrift - det skal du bruge til kransekage med nødder og nougat
 
1. Kransekage: Tænd ovnen på 180°. Rør marcipan sammen med flormelis. Tilsæt æggehvider og rør massen godt sammen. Hak hasselnødderne helt fint og bland dem i dejen. Fyld massen i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt små toppe ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
 
2. Pynt: Form nougat til 16-18 små kugler med hænderne. Tryk en nougatkugle ned i hver kransekage efterfulgt af en hel hasselnød. Bag toppene i ovnen i 10 minutter, til de er gyldne. Afkøl dem på en bagerist. Sigt flormelis over de kolde kager.
 
Mangler du inspiration til din nytårsmenu? Så kig med her, hvor vi samlet de allerbedste bud på en nytårsmenu, cocktails og desserter. Godt nytår!
 
Læs mere om: