kransekage
Mad

Kransekage med nødder og nougat

25. december 2015
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Kransekage hører nytåret til. Og de hjemmelavede af slagsen smager bare SÅ meget bedre end dem du køber. Og disse superlækre og nemme kransekager med nødder og nougat kan du trygt kaste dig ud i.
10 min16 stk
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 300 g marcipan
  • 75 g flormelis
  • 3 æggehvider
  • 100 g hasselnødder

PYNT

  • 50 g nougat
  • 16-18 hasselnødder
  • 2 spsk. flormelis

Sådan laver du kransekage med nødder og nougat:

  1. Kransekage: Tænd ovnen på 180°.

  2. Rør marcipan sammen med flormelis. Tilsæt æggehvider og rør massen godt sammen.

  3. Hak hasselnødderne helt fint og bland dem i dejen.

  4. Fyld massen i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt små toppe ud på en bageplade beklædt med bagepapir.

  5. Form nougat til 16-18 små kugler med hænderne. Tryk en nougatkugle ned i hver kransekage efterfulgt af en hel hasselnød.

  6. Bag toppene i ovnen i 10 minutter, til de er gyldne.

  7. Afkøl dem på en bagerist. Sigt flormelis over de kolde kager.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også