Desserter

Klatkager med appelsinmarmelade

Tryl en rest risengrød om til de lækreste klatkager og servér med en krydret appelsinmarmelade.

Klatkager med appelsinmarmelade

Klatkager er en skøn og nem måde at bruge grødresterne fra risengrøden på. De er perfekte til en brunch, som hverdagsdessert eller kolde i madpakken. Har du inviteret gæster til adventshygge og er ved at være træt af æbleskiver, vil klatkager helt sikkert også blive et hit. 

INGREDIENSER

KLATKAGER
400 g kold risengrød
2 æg
2 spsk. hvedemel
1 spsk. sukker
smør til stegning
 
APPELSINMARMELADE
2 usprøjtede appelsiner
1½ dl sukker
2 dl vand
1 tsk. kanel
 
PRØV OGSÅ: Risengrød med ristede æbler og mandler
 

Opskrift - sådan laver du klatkager

 
1. Appelsinmarmelade: Riv skallen af appelsinerne ned i en gryde, men undgå at få den hvide hinde med. Fjern den hvide hinde, og skær appelsinkødet i 1 cm små tern. Bring appelsin, sukker, vand og kanel i kog i en gryde, og lad det småkoge i 30 minutter, til det meste af vandet er væk, og appelsinerne er let karamelliserede. Hæld marmeladen på glas, og opbevar på køl.
 
2. Klatkager: Rør risengrøden med 1 æg ad gangen. Tilsæt mel og sukker, og rør dejen godt igennem. Steg klatkager i smør på en pande. Servér med appelsinmarmeladen til.
 
PRØV OGSÅ: Risalamande med hjemmelavet kirsebærsauce
 
Læs mere om: