kanelsnegle
Mad

Kanelsnegle-kage med karamelliseret hvid chokolade og nødder

26. april 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Der er kanel i dejen, men ikke i fyldet, der til gengæld er proppet med karamelliseret hvid chokolade og hasselnødder. Her får du opskriften på de lækreste kanelsnegle
6 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 20 g gær
  • 1 dl mælk
  • 50 g smør
  • 1 æg
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • ½ tsk. stødt kanel
  • 1 spsk. sukker
  • 225 g hvedemel
  • 1 springform, ca. 26 cm i diameter

FYLD

  • 75 g karamelliseret hvid chokolade (se tip)
  • 50 g hasselnødder
  • 60 g blødt smør
  • 3 spsk. sukker
  • mælk til pensling

PYNT

  • 30 g usaltede pistacienødder

Tid: 30 minutter. Hævetid i alt: 1 time og 20 minutter. Bagetid: 20 minutter

1. Tænd ovnen på 200°. Smuldr gæren i en stor skål. Lun mælken, hæld den over gæren, og rør gæren ud. Smelt smørret, og rør det i gærblandingen sammen med æg, kardemomme, kanel og sukker. Rør melet i, lidt ad gangen, og ælt, til dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time, til den har fordoblet sin størrelse.

2. Ælt dejen på et meldrysset bord, del den i 2 portioner, og rul hver portion ud til en aflang firkant på 10 x 30 cm.

3. FYLD: Hak chokolade og nødder, og rør det sammen med smør og sukker. Fordel fyldet på de to dejstykker. Rul dem sammen, og skær dem i ca. 3 cm tykke snegle, så der bliver ca. 12 stk. Beklæd springformen med bagepapir, og læg sneglene i. Lad dem efterhæve i ca. 20 minutter. Pensl med mælk, og bag kagen i 15-20 minutter, til den er gylden.

4. Hak pistacienødderne, og drys dem over kagen lige inden servering.

TIP: Den karamelliserede hvide chokolade er hverken mørk, mælk eller hvid, men blond. Den indeholder ca. 37 % chokolade og har en karamelagtig smag med et strejf af salt. Køb f.eks. den fra Valrhona eller Summerbird.

PRØV OGSÅ: En klassisk kringle

Læs også