julecookies
Mad

Julecookies med marcipan

2. december 2015
af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Fra alle os til alle jer: Søde , sprøde marcipanduftende julecookies med knasende sukkerkant. Lav dejen aftenen før du vil bage, og lad den ligge klar i køleskabet, så du kan servere friskbagte cookies til hver en tid

Julecookies med marcipan ca. 30 stk.

Tid: 15 minutter. Hviletid: Natten over. Ovntid: 12 minutter. DET SKAL DU BRUGE TIL JULECOOKIES MED MARCIPAN 200 g blødt smør 90 g flormelis 75 g marcipan 2 æg 270 g hvedemel 1 tsk. vaniljesukker 2 æg til pensling 10 g mørkt rørsukker Disse julecookies kunne godt gå hen og blive et nyt julehit - få også opskrifterne på alle julens skønneste kager her

Opskrift - sådan laver julecookies med marcipan

Pisk smør og flormelis luftigt i en skål. Riv marcipanen på et rivejern, og vend den i smørmassen. Rør de 2 æg i 1 ad gangen. Tilsæt mel og vaniljesukker, og saml dejen hurtigt uden at ælte for meget. Del dejen i 4 stykker, og rul dem til pølser på 3-4 cm i diameter. Pak dejrullerne ind i husholdningsfilm, og læg dem i køleskabet til næste dag. Tænd ovnen på 175°. Pisk de sidste 2 æg sammen i en skål. Hæld rørsukkeret ud på en stor tallerken. Vend rullerne i sammenpisket æg og dernæst i rørsukkeret. Skær rullerne i ca. 5 mm tykke skiver, og fordel skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. Sørg for, at der er god afstand imellem dem. Bag dem i ovnen i ca. 12 minutter, til de er sprøde og gyldne. Afkøl på en bagerist. PRØV OGSÅ: Chokoladespecier

Læs også