isvafler
Desserter

Isvafler med vaniljeis

Isvafler med vaniljeis er bare noget af det bedste! Især når det er hjemmelavet. Her får du opskriften på hjemmelavet vaniljeis og kræmmerhuse, som du kan nyde med familie og venner. Opskriften er lavet af dessertkongen Markus Grigo og var den hemmelige udfordring i femte program af Den store Bagedyst 2017.

Isvafler med vaniljeis

 
TILBEREDNINGSTID: 2 TIMER  ANTAL PORTIONER: 6 PERS.
 
DET SKAL DU BRUGE
 
ISVAFLER (TUILES DEJ)
100 g usaltet smør
1 dl æggehvide
100 g flormelis
100 g mel
 
 
VANILJEIS
2 1/2 dl piskefløde
2 1/2 dl sødmælk
90 g sukker
1 stang vanilje
120 g past. æggeblomme
 
PRØV OGSÅ: Hjemmelavede isvafler med passionsfrugtsorbet
 

Opskrift - sådan laver du isvafler med vaniljeis

 
ISVAFLER
Smelt smørret i en gryde.  
Kom de øvrige ingredienser i en skål og pisk det til en glat masse. 
Tilsæt det varme smør under piskning. Pisk ikke for meget i dejen. (Så vil den trække sig sammen under bagning). 
Stil dejen på køl og lad den hvile ca. 20 min. i køleskabet. 
Tænd din ovn på 170 C varmluft. 
Placér en tallerken med en diameter på 15-16 cm ovenpå et stykke pap. Skær cirklen ud, så du har en skabelon med hul i. 
Læg skabelonen på en silikonemåtte og smør dejen tyndt og ensartet ud i skabelonen. Lav 2-3 runde cirkler pr. bageplade.  
Bag dem i ovnen til de er let gyldne. 
Fold dem straks til kræmmerhuse. Sørg for at de bliver spidse i bunden, så isen ikke glider ud.  
Gentag med resten af din tuiles-dej. Du skal bruge 5 stk., men må bage så mange kræmmerhuse du kan få ud af din dej. 
 
Giv et gaveabonnement i julegave! Vælg imellem 17 forskellige blade - f.eks. FEMINA. Klik her for at læse mere
 
VANILJEIS
Hæld æggeblommerne i en skål. 
Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud og skil dem ad med en kniv i lidt sukker.  
Kom fløde, mælk, sukker, vaniljestangen samt vaniljesukkeret i en gryde.  
Varm massen op lige til den koger – uden at piske! (Sukkeret i bunden gør, at det ikke brænder på). Så snart det koger piskes det grundigt igennem. 
Hæld omgående den kogende flødemasse over æggeblommerne, ikke omvendt! Pisk grundigt imens. Det burde være varmt nok til at legere massen. (Kom det evt. tilbage i gryden og giv det lidt mere varme.) Husk at røre hele tiden.  
Afkøl herefter din flødecreme i køleskabet.
Når din flødecreme er kold, sigtes den.
Frys nu flødecremen med flydende kvælstof, der vendes i massen til isen har den rette konsistens. 
 
OBS: flydende kvælstof er meget koldt og kan give forfrysninger. Beskyt dig med handsker og briller.  
Stil din is på køl til du skal bruge den. 
 
ANRETNING
Skrab nogle flotte, lange chokoladespåner med en kokkekniv.  
Anret en stor kugle vaniljeis i hvert kræmmerhus og pynt af med chokoladespåner. Sæt dine fire isvafler i metalholderen, og sæt dem på frys. 
 
Opskriften er fra "Den Store Bagedyst" som sendes hver onsdag kl. 20.00 på DR1". Få mange flere opskrifter på dr.dk/bagedyst