istrøffel
Desserter

Istrøffel med hasselnød og karamel

En enkel og elegant italiensk-inspireret is rullet i knasende karamelliserede hasselnødder. Servér istrøflerne til en kop stærk espresso. Her får du opskriften på istrøffel med hasselnød og karamel

Istrøffel med hasselnød og karamel

 
Tid: 30 minutter. Ovntid: 10 minutter. Frysetid: 2 timer, gerne natten over
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
120 g hasselnødder
2½ dl minimælk 
100 g sukker
½ tsk. salt 
 
 
KARAMELLISEREDE HASSELNØDDER
100 g hasselnødder 
100 g sukker
 
Køb abonnement på femina her >
 
PRØV OGSÅ: Regnbueis-lagkage
 

Opskrift - sådan laver du istrøffel med hasselnød og karamel

 
1. Rist alle hasselnødder (dvs. også de nødder, som skal bruges til isen, i alt 220 g nødder) i ovnen i 5-10 minutter ved 200°, og gnub skallerne af i et rent viskestykke. Blend 120 g af de varme hasselnødder til hasselnøddesmør i en blender. Varm langsomt hasselnøddesmør, mælk, sukker og salt op i en gryde under omrøring. Tag gryden af varmen, og blend massen i blenderen. Køl massen ned, og kør den på en ismaskine. Sæt isen i fryseren et par timer eller natten over.
 
2. KARAMELLISEREDE HASSELNØDDER: Lad de sidste 100 g ristede, afskallede hasselnødder køle af, og hak dem groft. Smelt sukker i en lille tykbundet gryde til gylden karamel, og rør hurtigt hasselnødderne i. Hæld de karamelliserede hasselnødder ud på et stykke bagepapir, og lad dem køle helt af. Hak dem.
 
3. SERVERING: Lav kugler af isen, og rul dem i de hakkede karamelliserede hasselnødder. Servér straks.
 
TIP: Skeer til iskugler kan være en god investering, hvis man vil have det helt rigtige look. De fås i forskellige størrelser i forretninger, der sælger køkkenudstyr.