Islagkage med marengsbund og chokoladefyld
Mad

Islagkage med marengsbund og chokoladefyld

7. juli 2021
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
En skøn islagkage du kan pynte som du har lyst. Her er brugt frysetørret hindbærstøv og den blonde Dulcey-chokolade fra Valrhona, der smager lidt af karamel.
6 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

Marengsbund til islagkage

  • 3 pasteuriserede æggehvider
  • 150 g flormelis
  • 150 g valnødder
  • 1 tsk. bagepulver
  • korn fra ½ vaniljestang
  • en springform (20 cm i diameter)
  • smør til formen

Chokoladefyld

  • 100 g mørk chokolade, 70 %
  • 4 æggeblommer, evt. pasteuriserede
  • 40 g sukker
  • 2½ dl piskefløde

Pynt

  • 50 g chokolade
  • 2 spsk. frysetørret 
  • bærstøv

Opskrift - sådan laver du Islagkage med marengsbund og chokoladefyld

  1. Marengsbund: Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og sæt ringen fast, så papiret holdes på plads. Smør formen godt med smør.
  2. Pisk hviderne stive, tilsæt flormelis, og pisk, til hviderne er helt stive. Hak valnødderne, gerne i en minihakker, og vend dem forsigtigt i æggehviderne sammen med bagepulver og vaniljekorn. Fordel marengsmassen i springformen.
  3. Bag bunden i ovnen ved 180° i 20 minutter. Afkøl bunden helt. Rengør formen, og læg bunden tilbage i den.
  4. Chokoladefyld: Hak chokoladen fint, og smelt den over vandbad. Pisk æggeblommer og sukker hvidt, og hæld forsigtigt den smeltede chokolade i under piskning.
  5. Pisk fløden til skum, og vend 1/3 af flødeskummet i chokoladeblandingen. Vend blandingen forsigtigt tilbage i resten af flødeskummet.
  6. Fordel chokoladecremen over marengsbunden i springformen. Dæk med husholdningsfilm, og stil islagkagen i fryseren i mindst 4 timer eller natten over.
  7. Servering: Flyt islagkagen fra fryser til køleskab 30 minutter inden servering. Pynt med hakket chokolade og bærstøv.

Opskriften er en del af en komplet gæstemiddag bestående af løgsuppe, indbagt mørbrad og islagkage. Få opskrifterne på forret og hovedret her

Løgsuppe og bruschetta med serranoskinke og ost - Få opskriften her

Indbagt mørbrad med svampe, stegte kartofler og grøn salat - Få opskriften her

Læs også