islagkage
Desserter

Islagkage med dadler & sommerbær

Definition på islagkage, der nok skal tage kegler hos gæsterne: Sød vaniljeis i lag med lækre nøddebunde, mørk chokolade og blød daddelkaramel. Her får du ospkriften på islagkage med dadler & sommerbær

Islagkage med dadler & sommerbær

Tid: 40 minutter. Bagetid: 25 minutter. Frysetid: Mindst 4 timer
Antal personer: 8-10
 
DET SKAL DU BRUGE
½ portion daddelkaramel
100 g hasselnødder
150 g mandler
5 æggehvider
 
 
DADDELKARAMEL
300 g dadler
3 dl vand
korn af 1 vaniljestang
1 knsp. salt
 
ISCREME
5 æggeblommer
korn af 1 vaniljestang
½ l fløde
¼ portion daddelkaramel
 
TIL SERVERING
100 g mørk chokolade
¼ portion daddelkaramel
300 g friske bær, f.eks. jordbær, hindbær og ribs
1 springform
 
PRØV OGSÅ: Islagkage med marengsbund og chokoladefyld
 

Opskrift - sådan laver du Islagkage med dadler & sommerbær

 
1. DADDELKARAMEL: Udsten dadlerne. Læg dadlerne i en gryde med vand og vaniljekorn, og bring det i kog. Mos dadlerne med en ske. Lad det simre, til dadlerne er helt udkogte. Smag til med salt, og lad karamellen køle helt af.
 
2. Tænd ovnen på 175°. Hak hasselnødder og mandler til groft mel i en foodprocessor. Pisk æggehviderne stive med elpisker, og vend dem sammen med nøddemelet. Vend herefter forsigtigt ½ portion daddelkaramel i skålen. Beklæd 2 bageplader med bagepapir, og fordel dejen i 2 lige store lagkagebunde på hver sin bageplade. Mål gerne efter den springform, islagkagen skal samles i. Bag bundene i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gyldne og faste. Læg de bagte bunde på en bagerist, så siden med bagepapir ligger øverst. Vent med at fjerne papiret, til bundene er kølet helt af.
 
3. ISCREME: Pisk æggeblommer og vaniljekorn til en luftig masse med elpisker. Pisk fløden til skum i en anden, større skål, og vend æggeblommemassen heroveri. Vend forsigtigt ¼ portion daddelkaramel i.
 
4. SERVERING: Smelt chokoladen over vandbad, og rør 1 spsk. af iscremen i. Beklæd springformen med bagepapir, og læg en lagkagebund i formen. Fordel halvdelen af iscremen over. Rør 2 spsk. af den resterende daddelkaramel og halvdelen af den smeltede chokolade rundt i isen. Læg den anden lagkagebund ovenpå, og fordel resten af iscremen over. Rør den sidste mængde daddelkaramel og smeltet chokolade i cremen, og dæk formen med husholdningsfilm. Stil islagkagen i fryseren i mindst 4 timer. Tag den ud ca. 10 minutter før servering. Servér med bær.
 
PRØV OGSÅ: Mazarin med citronskum og sommerbær
 
Læs mere om: