https://imgix.femina.dk/media/article/1438-hjemmelavet-yoghurt.png
Mad

Hjemmelavet yoghurt - basisopskrift

19. september 2014
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Yoghurt er populært som aldrig før og kan spises som morgenmad og mellemmåltid eller anvendes i kage og mousse. Og har du tid og lyst, kan du lave din egen yoghurt! Det er nemt og sjovt og så smager de bare SÅ godt. Her får du en basisopskrift

Hjemmelavet yoghurt - basisopskrift (ca. 6 glas)

INGREDIENSER

1 l sødmælk 2½ dl yoghurt naturel

Opskrift- sådan laver du hjemmelavet yoghurt

Opvarm mælken i en gryde til 85°. Tag gryden af varmen, og afkøl mælken til 45° (evt. ved at sætte gryden i iskoldt vand). Hæld den afkølede mælk i en skål, og pisk yoghurt naturel i. Hæld blandingen i små glas eller i en skål, og sæt dem tildækket med husholdningsfilm i en flamingokasse. Sæt kassen et lunt sted natten over. Det er vigtigt, at temperaturen ligger på 45° i 8-10 timer. Stil herefter yoghurten i køleskabet, hvor den kan holde sig i op til 14 dage.

TIP

Hvis du ikke har en flamingokasse, kan du i stedet stille yoghurten i et varmt fyrrum, i en termotaske eller oven på radiatoren. Bliver du bidt af selv at fremstille yoghurt, kan du købe en yoghurtmaskine eller et yoghurt-kit, f.eks. via NutriFlora på nutri4you2.com

PRØV OGSÅ: Rabarbersuppe med yoghurt-is

Læs også