marcipan
Desserter

Hjemmelavet marcipan

Det er altså ingen sag at lave marcipan. Og har du først lavet din egen marcipan, er det svært at vende tilbage til købe-marcipan

Sådan laver du hjemmelavet marcipan

Hjemmelavet marcipan smager bare SÅ meget bedre en den sædvanlige købemarcipan. Og så er det ingen sag at lave det selv.  Jeg bruger en agavesirup i stedet for sukker, men du kan også lave en sukkerlage af sukker og vand i forholdet 1:1. Lad den køle af, og brug den i stedet. Og så er det vigtigt at mandlerne ikke tager farve når du rister dem. Rigtig god fornøjelse.

Det skal du bruge:

(300 g)
300 g mandler
1 dl lys agavesirup

Vil du spice din marcipan op? Så prøv denne lækre lakridsmarcipan

Sådan gør du:

1. Smut mandlerne, og rist dem i ovnen ved 180° i 5-6 minutter, de må ikke tage farve. Lad dem køle helt af.

2. Blend mandlerne i en foodprocessor, til de er så finthakkede som muligt. Tilsæt agavesirup, til massen akkurat samler sig (det er ikke sikkert, du behøver at bruge det hele).

3. Pak den friske marcipan ind i film, og læg den på køl i 30 minutter.

4. Servér den rå marcipan, som den er - fordi den er ren og helt skøn! Eller brug din marcipan til konfekt.

TIP: Marcipan holder (hypotetisk) i mindst 14 dage i køleskab.

 

Læs mere om: