Hjemmelavet marcipan

Det er altså ingen sag at lave marcipan. Og har du først lavet din egen marcipan, er det svært at vende tilbage til købe-marcipan

Fredag d. 21. december 2012 - af Louisa Lorang, Foto: Anders Schønnemann

Hjemmelavet marcipan smager bare SÅ meget bedre en den sædvanlige købemarcipan. Og så er det ingen sag at lave det selv.  Jeg bruger en agavesirup i stedet for sukker, men du kan også lave en sukkerlage af sukker og vand i forholdet 1:1. Lad den køle af, og brug den i stedet. Og så er det vigtigt at mandlerne ikke tager farve når du rister dem. Rigtig god fornøjelse.

Det skal du bruge til hjemmelavet marcipan:

(300 g)
300 g mandler
1 dl lys agavesirup

LÆS OGSÅ: Lav selv lækker lakridsmarcipan

 

Sådan laver du hjemmelavet marcipan:

1. Smut mandlerne til din marcipan, og rist dem i ovnen ved 180° i 5-6 minutter, de må ikke tage farve. Lad dem køle helt af.

2. Blend mandlerne i en foodprocessor, til de er så finthakkede som muligt. Tilsæt agavesirup, til massen akkurat samler sig (det er ikke sikkert, du behøver at bruge det hele).

3. Pak den friske marcipan ind i film, og læg den på køl i 30 minutter.

4. Servér den rå marcipan, som den er - fordi den er ren og helt skøn! Eller brug din marcipan til konfekt.

TIP: Marcipan holder (hypotetisk) i mindst 14 dage i køleskab.

<<Prøv også: Snebolde med lemoncello>>