Hjemmelavede croissanter med drys af flormelis og mandelflager
Mad

Hjemmelavede croissanter

29. december 2021
af Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft
Croissanter er ikke så svære at bage selv. Processen kræver lidt tålmodighed, men jublen, når de er færdige, vil ingen ende tage. Få opskriften her!
15 min16 stk

DET SKAL DU BRUGE

  • 25 g gær
  • 2½ dl mælk
  • 2 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 500 g hvedemel
  • 250 g koldt smør
  • 50 g mørk chokolade
  • 1 æg til pensling
  • 25 g mandelflager
  • evt. 1-2 spsk. flormelis

Tid: 45 minutter. Hævetid: I alt 4½ time. Bagetid: 15 minutter.

Antal: 16 stk.

Opskrift - sådan laver du hjemmelavede croissanter

  1. Rør gæren ud i mælken, og tilsæt æg, sukker og salt.
  2. Tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt dejen godt sammen. Dejen kan evt. røres sammen på en røremaskine. Læg dejen på køl i 1 time.
  3. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord til en firkant på 30 x 45 cm.
  4. Høvl skiver af smørret med en ostehøvl, og fordel dem på ⅔ af dejen.
  5. Fold dejstykket uden smør ⅓ ind over midten på den korte led, og fold herefter den sidste ⅓ ind over midten, så der er 3 lag oven på hinanden. Læg dejen i køleskabet i 30 minutter, til den er kold.
  6. Gentag udrulning, foldning og afkøling af dejen 2 gange mere på præcis samme måde. Slut af med at lægge dejen i køleskabet i 30 minutter.
  7. Rul den kolde dej ud med en kagerulle på et meldrysset bord til en rektangel på 30 x 60 cm. Del først dejen på langs, så du har 2 aflange strimler. Skær herefter dejen i 16 trekanter.
  8. Skær chokoladen i 16 små tern, læg et stykke på hver trekant, og rul dem forsigtigt sammen til croissanter fra den brede ende.
  9. Læg croissanterne på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve tildækket til dobbelt størrelse i 2 timer et lunt sted.
  10. Tænd ovnen på 200°.
  11. Pensl croissanterne omhyggeligt med sammenpisket æg, og drys med mandelflager. Bag croissanterne i ovnen i ca. 15 minutter. Lad dem køle af på en bagerist. Sigt evt. lidt flormelis over croissanterne lige inden servering.

TIP: Croissanterne kan bages med marcipan eller nougat i stedet for chokolade.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også