Hasselnøddekage med marcipan, mørk og lys chokolade
Mad

Hasselnøddekage med mørk og lys chokolade

2. februar 2017
af Maja Ambeck Vase
Foto: Columbus Leth
Giv chokoladen selskab af marcipan og hasselnødder og oplev en saftig kage fuld af smag og helt uden mel. Her får du opskriften på hasselnøddekage med mørk og lys chokolade
45 min10 personer
Tid i alt 1 t og 10 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 175 g hasselnødder
  • 200 g marcipan
  • 200 g sukker
  • 200 g blødt smør
  • 4 æg
  • 75 g mørk chokolade
  • 75 g mælkechokolade
  • 1 springform, 24 cm i diameter

PYNT

  • 100 g mørk chokolade

Opskrift - sådan laver du hasselnøddekage med mørk og lys chokolade

PRØV OGSÅ: Hasselnøddekage med abrikosfyld 1. Forvarm ovnen til 200°, og rist hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 5 minutter. Gnub hinderne af nødderne i et rent viskestykke. Blend 100 g af de afskallede hasselnødder til fint mel i en minihakker, og hak resten groft. Riv marcipanen groft på et rivejern, og læg den i en skål. Tilsæt sukker og smør, og pisk det let og luftigt med en elpisker. Pisk æggene i, 1 ad gangen. Vend hasselnøddemel og hakkede hasselnødder i (gem lidt af de hakkede hasselnødder til pynt). Skru ovnen ned på 175°. Hak mørk og lys chokolade groft, og vend det i dejen. Beklæd springformen med bagepapir, og fordel dejen i den. Bag kagen i ovnen i 40-45 minutter, til den er gylden. Lad kagen køle af. 2. PYNT: Skrab forsigtigt på chokoladen med en stor, skarp kniv, så du får fine, fnuglette chokoladespåner. Drys kagen med chokoladespåner og grofthakkede hasselnødder. TIP: Hasselnødderne holder kagen saftig og lækker i mange dage. PRØV OGSÅ: Chokoladekage med nødder og mandler
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også