Gulerodskage med citronfrosting
Brød og bagværk

Gulerodskage med citronfrosting

13. maj 2016
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
En old-school gulerodskage er noget af det bedste. Frostingen kan jeg spise med ske – så det er om at få den smurt på kagen, før størstedelen ryger i munden på bageren. Få opskriften på den lækre gulerodskage med citronfrosting her

Gulerodskage med citronfrosting

Tid: 20 minutter. Bagetid: 1 time. Afkølingstid: 30 minutter DET SKAL DU BRUGE TIL GUKERODSKAGE300 g gulerødder150 g valnødder250 g blødt smør250 g muscovadosukker4 æg250 g hvedemel2 tsk. bagepulver2 tsk. kanel2 tsk. stødt ingefær1 tsk. stødt kardemomme1 springform,ca. 24 cm i diameter CITRONFROSTING400 g flødeost naturel150 g flormelisskal og saft af1 usprøjtet citron PRØV OGSÅ: Et godt alternativ til gulerodskage kan være disse lækre muffins med gulerod og squash. Få opskriften her

Opskrift - sådan laver du gulerodskage med citronfrosting

1. Gulerodskage: Skrub gulerødderne, og riv dem groft. Hak valnødderne groft. Tænd ovnen på 180°. Rør sukker og smør sammen i en skål. Tilsæt æggene, 1 ad gangen. Bland mel, bagepulver og krydderier i en anden skål, og sigt det i dejen. Vend gulerødder og valnødder i. Hæld dejen i den smurte form, og bag kagen i ca. 1 time. Tjek med et grillspyd eller lignende, om kagen er gennembagt: Der må ikke hænge fugtig dej ved spyddet, når du stikker det ind i midten af kagen og trækker det ud igen. Lad kagen køle af i formen. 2. Citronfrosting: Rør flødeost med flormelis, og smag til med citronsaft og fintrevet citronskal. Smør frostingen på den afkølede kage i et tykt lag. PRØV OGSÅ: Abrikos-gulerods-marmelade

Læs også