æblekage
Desserter

Gammeldags æblekage med valnøddecrunch

Alting er næsten, som det plejer – bortset fra at rasp er skiftet ud med en hjemmelavet og knasende sprød valnøddecrunch. Her får du opskriften på en god gammeldags æblekage med valnøddecrunch

Gammeldags æblekage med valnøddecrunch

Tid: 30 minutter.Bagetid: 20 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
1 kg madæbler
1 vaniljestang
1 dl vand
100 g rørsukker
 
 
VALNØDDECRUNCH
1 dl finvalsede havregryn
100 g valnødder
50 g smør
50 g ahornsirup 
korn af ½ vaniljestang
1 nip salt
1 tsk. bagepulver
1 æggehvide
 
Giv et gaveabonnement på femina i julegave - lige nu sparer du 30%. Klik her >
 
TIL SERVERING:
1 dl piskefløde
 
PRØV OGSÅ: Bagt æblekage med rørt vaniljeis
 

Opskrift - sådan laver du gammeldags æblekage med valnøddecrunch

 
1. Skræl æblerne; skær dem i kvarter, og fjern kernehuset. Flæk vaniljestangen, og skrab kernerne ud. Bring æbler, vaniljekorn, vaniljebælg og vand i kog i en gryde. Lad det simre under låg ved svag varme, til æblerne er møre. Tag gryden af varmen, fjern vaniljestangen, og pisk sukker i med et piskeris, til sukkeret er opløst. Lad æblemosen køle af.
 
2. VALNØDDECRUNCH: Tænd ovnen på 150°. Blend havregryn helt fint i en foodprocessor. Tilsæt valnødder, og kør ganske kort, så de bliver hakket groft. Hæld blandingen i en skål. Smelt smørret, og rør det i skålen sammen med ahornsirup, vaniljekorn, salt og bagepulver. Pisk æggehviden stiv i en skål med en elpisker. Vend æggehviden i nøddeblandingen, til den er luftig og ensartet. Fordel blandingen i små bunker på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde. Afkøl helt.
 
3. SERVERING: Pisk fløden til skum. Anret i serveringsglas med lag af æblemos, flødeskum og valnøddecrunch, evt. brækket i mindre stykker. Servér straks.
 
PRØV OGSÅ: Crumblecake med æbler og hindbær