Desserter

Fransk nougat

Fransk nougat smager skønt. Brug det også som små fine værtindegaver. Det kræver dog lidt fingerfærdighed og ikke mindst et sukkertermometer at lave den fine franske nougat

Fransk nougat 20-25 stk.

Fransk nougat er skøn slik og et godt alternativ til det traditionelle julebag og konfekt.
 
INGREDIENSER TIL FRANSK NOUGAT
150 g mandler
60 g usaltede pistacienødder
1¼ dl vand
200 g honning
350 g sukker
225 g glukose
1 sukkertermometer
 
MARENGS
60 g sukker
80 g pasteuriserede æggehvider (svarer ca. til 2½ æggehvider)
 
DESUDEN
2 spsk. flormelis eller spiseligt rispapir (fås i specialbutikker)
 

Opskrift - sådan laver du fransk nougat

 
1. Rist mandler og nødder i en 150° varm ovn i 15-20 minutter, indtil mandlerne er gyldne. Afkøl. Kog vand, honning, sukker og glukose sammen til en sukkerlage ved svag varme, indtil den når en temperatur på 150°. Tjek med et sukkertermometer − det tager 15-20 minutter. Vær tålmodig, for temperaturen er længe 120°, men stiger så pludselig hurtigt til sidst til 150°.
 
2. Marengs: Pisk sukker og æggehvider til en luftig marengsmasse, mens sukkerlagen koger. Hæld den varme sukkerlage ned i marengsmassen i en tynd stråle, mens du pisker. Rør massen sammen i 8-10 minutter, indtil den er sej og lang. Vend de ristede nødder i. Hæld massen ud på et stykke bagepapir drysset med flormelis eller på et stykke spiseligt rispapir, læg et nyt lag bagepapir eller rispapir ovenpå, og rul massen ud i et firkantet stykke på 2-3 cm i tykkelsen. Lad massen køle af, og skær den ud i stykker på 2 x 2 cm. Opbevar fransk nougat i tætsluttende plastikbeholdere. Holdbarheden er ca. 2 måneder.
 
PRØV OGSÅ: De bedste romkugler
 
Læs mere om: