https://imgix.femina.dk/media/fcb2d68629034d03a41ad789ef186d9e.jpg
Mad

Fransk blommetærte

26. april 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Denne tærte kan også tilberedes med æbler, pærer eller brombær. Servér den varm med en kugle is eller lidt græsk yoghurt
8 personer

BUND

  • 175 g blødt smør
  • 175 g hvedemel
  • 120 g rørsukker
  • korn af ½ god vaniljestang
  • 1½ dl havregryn

FYLD

  • 3 æg
  • 2½ dl cremefraiche 18 %
  • 75 g rørsukker
  • 100 g marcipan skåret
  • i små terninger

ENDVIDERE

  • 6-8 blommer
  • 10 g smør
  • 2 spsk. sukker
  • 2 tsk. kanel

PYNT

  • 50 g mandelsplitter

TILBEHØR

  • græsk yoghurt eller vaniljeis

Saml smør, hvedemel, sukker, vaniljekorn og havregryn til en dej - brug fingrene, det er nemmest. Tryk dejen ud i en smurt tærteform med løs bund. Pisk ingredienserne til fyldet sammen med en gaffel; fordel det i den ubagte bund, og sæt den på køl. Flæk blommerne, og tag stenene ud. Smelt smør, sukker og kanel på en stor pande, og steg blommerne med skærefladen nedad i 2-3 minutter. Fordel de stegte blommer på tærten med skærefladen opad. Hæld lagen med fra stegepanden, og drys med mandler. Bag tærten midt i en 175° varm ovn i 30 minutter.

Læs også