Flødeboller uden sukker

flødeboller uden sukker

Flødeboller er noget det fleste godt kan lide og de hjemmelavede af slagsen smager bare SÅ meget bedre end dem man køber. Disse flødeboller uden sukker er fyldt med sødt og sejt skum, sprød bund og chokolade med det helt rigtige knæk.

Fredag, 26. februar 2016 - 13:03 - af Xenia Østerby Jensen "Sødt, sundere, syndigt"

Flødeboller uden sukker 12-16 stykker

Findes der noget bedre end en lækker hjemmelavet flødebolle? Nej vel. Og det kan være svært for selv den mest hårdføre at gå forbi en chokoladebutik uden at have lyst til at købe en af de lækre håndlavede flødeboller. Opskriften her er flødeboller uden sukker - så kan du med god samvittighed altid klemme en enkelt eller 2 mere ned.
 
DET SKAL DU BRUGE TIL FLØDEBOLLER UDEN SUKKER
 
Til marcipanbundene
150 g mandelmel
1 spsk. sukrin+
½ tsk. mandelessens
1 æggehvide
 
Til skum
125 g fibersirup clear
½ tsk. vaniljepulver
2 æggehvider
25 g melis af sukrin+
½ tsk. xanthangummi - kan købes på helsam.dk
 
Til overtræk
150 g mørk chokolade
 
Evt. pynt til flødeboller uden sukker
kokosmel, frysetørrede hindbær eller andet til drys
 
 

Opskrift - sådan laver du flødeboller uden sukker

 
1. Bland alle ingredienser til marcipanen, og kør på din foodprocessor, til det samler sig. Forvarm ovnen til 160 °C varmluft.
 
2. Rul marcipanen ud mellem to stykker bagepapir, til det har en tykkelse på ca. ½ cm, og udstik 12 cirkler med en udstikker eller et glas af passende størrelse.
 
3. Læg bundene på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag i ca. 12-15 minutter, eller til de er gyldne. Afkøl på en rist.
 
4. Opvarm fibersirup og vaniljepulver i mikrobølgeovnen eller i en kasserolle, indtil det bobler. Afkøl herefter, til det er fingervarmt.
 
5. Pisk æggehviderne helt stive med en elpisker eller i røremaskine. Tilsæt så langsomt sirupblandingen, mens du fortsat pisker. Tilsæt melis af sukrin+, og pisk i yderligere 5 minutter, så blandingen bliver blank og helt kold.
 
6. Drys så xanthangummi over massen, og pisk godt, så det bliver opløst, og marengsen bliver sej.
 
7. Hæld skummet i en sprøjtepose, og sprøjt ud på de kolde bunde. Sæt på køl i 1 time.
 
8. Smelt chokoladen, og lad det herefter stå lidt ved stuetemperatur, så det ikke er helt varmt. Overtræk så flødebollerne. Jeg synes, det er nemmest og mindsker spild, hvis jeg sætter flødebollerne på en rist med bagepapir under og pensler chokoladen på med en silikonepensel. Du kan også dryppe chokoladen ud over med en ske eller dyppe dem direkte i chokoladen.
 
9. Drys evt. med kokosmel, frysetørrede hindbær eller andet, og sæt flødebollerne på køl, indtil chokoladen er stivnet helt. Og så er det ellers bare at nyde de sunde flødeboller uden sukker
 
flødeboller uden sukker
Opskriften er fra bogen "Sødt, sundere, syndigt" af Xenia Østerby Jensen. 
256 sider, 299,95 kr. på FADL Forlag. Køb bogen her