flødeboller
Desserter

Flødeboller med pistacie

Det kræver lidt udstyr og øvelse, hvis dine flødeboller skal blive perfekte. Men heldigvis smager de fantastisk, selvom de ikke er lige smukke alle sammen. Få opskriften på de lækre flødeboller med pistacie her

Flødeboller med pistacie 20 små flødeboller

 
Tid: 50 minutter. Antal: 
 
DET SKAL DU BRUGE TIL FLØDEBOLLER
 
Bunde
20 g usaltede pistacienødder
100 g marcipan
1 knsp. salt
 
Skum
75 g sukker
40 g glukosesirup
30 g vand
korn af ½ vaniljestang
50 g pasteuriserede æggehvider
1 spsk. sukker
sukkertermometer
sprøjtepose med rund tylle
 
Pynt
150 g mælkechokolade 
usaltede pistacienødder
flagesalt
 
Vild med hjemmelavede flødeboller? Så prøv også disse flødeboller med moccaskum
 

Opskrift - sådan laver du flødeboller med pistacie

 
1. Bunde: Blend pistacienødderne til fint mel i en minihakker, og ælt det ind i marcipanen sammen med salt. Rul marcipanen ud med en kagerulle i ½ cm’s tykkelse, og udstik små, runde marcipanbunde med en kageudstikker eller et glas.
 
2. Skum: Bring sukker, glukose-sirup, vand og vaniljekorn i kog i en lille gryde. Lad massen koge, til det har en temperatur på 117° (målt med et sukker-termometer). Pisk æggehviderne næsten stive med 1 spsk. sukker. Hæld den brandvarme sukkermasse i en tynd stråle ned i æggehvidemassen, mens du pisker videre i 5-10 minutter. Fyld massen i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt små skumtoppe ud på bundene. 
 
3. Pynt: Temperér chokoladen, og overtræk fløde-bollerne med chokoladen. Pynt med finthakkede pistacienødder og et lille nip flagesalt.
 
PRØV OGSÅ: Mini-flødeboller med brændte mandler og appelsinskum