fedtebrød
Desserter

Fedtebrød med limeglasur og kokosflager

Den syrlige limeglasur og de sprøde kokosflager gør bare de klassiske fedtebrød endnu bedre. Her får du opskriften på fedtebrød med limeglasur og kokosflager

Fedtebrød med limeglasur og kokosflager

Tid: 25 minutter. Bagetid: 15 minutter
Antal: ca. 30 stk.
 
DET SKAL DU BRUGE
200 g hvedemel
200 g blødt smør
100 g sukker
½ tsk. hjortetaksalt
100 g kokosmel
 
GLASUR
100 g flormelis
saft og skal af 2 
usprøjtede limefrugter
3 spsk. kokosflager 
(f.eks. fra Urtekram)
 
PRØV OGSÅ: Rugbrødslagkage er ligesom fedtebrød en sønderjysk specialitet. Prøv en fantastisk rugbrødslagkage med flødeskum og chokolade
 

Opskrift - sådan laver du fedtebrød med limeglasur og kokosflager

 
1. Tænd ovnen på 200°. Ælt alle ingredienserne til dejen sammen i en skål. Rul dejen til 3 stænger. Beklæd en bageplade med bagepapir. Læg stængerne på pladen, og tryk dem let flade. Bag dem i ovnen i 
12-15 minutter. Lad dem køle helt af.
 
2. GLASUR: Rør flormelis sammen med limesaft og fintrevet limeskal til en tyk glasur. Smør en bred stribe af glasur på kagestængerne. Skær dem herefter i skrå snitter, og pynt med kokosflager. Lad glasuren tørre. Opbevar kagerne i lufttæt dåse.
 
PRØV OGSÅ: Bag selv alle julens klassiske kager - få alle opskrifterne her