Kagehus
Desserter

Kagehus

15. oktober 2015Opdateret 3. april
af Danmarks Radio, Pernille/Den store bagedyst 2015
Et eventyrligt kagehus med citron- og chokosnegle på taget løb med sejren, da der skulle bages kagehuse. Få opskriften her.

Kagehus

  • 210 g smør
  • 210 g sukker
  • 1,8 dl lys sirup, 255 g
  • Knap 1 dl mælk
  • 675 g mel
  • 1,5 tsk. natron
  • 1,5 spsk. kanel
  • 1,5 tsk. stødt nellike
  • 1,5 tsk. stødt ingefær

Glasur

  • 1 pasteuriseret æggehvide
  • 250 g flormelis
  • 1 tsk. citronsaft

Citron/chokoladesnegle

  • 333 g mel
  • 125 g flormelis
  • 250 g smør
  • 1 lille æg
  • Skal af 1 citron
  • 15 g god kakaopulver
  • Sammenpisket æg
  • Brombærmarmelade

Kagehus med flotte citron- og chokosnegle.

Fremgangsmåde

Dej

  1. Smør, sukker, sirup og mælk smeltes i en gryde.
  2. Alle ingredienserne blandes, hold 100 g mel tilbage, og ælt det i til sidst.
  3. På køl, gerne natten over.
  4. Dejklumpen deles i 3-4 klumper og udrulles tyndt 3-4 mm på meldrysset bord. Den ønskede skabelon lægges på. I alle vinduerne lægges forskellige farvede bolsjer og delene bages i ovnen ved 180 grader i 8 min.
  5. Lad delene køle helt af inden det dekoreres. Jeg har brugt to forskellige små tyller, for at give lidt forskellig effekt. Lad fantasien vandre.. nu skal glasuren stivne helt.

Glasur

  1. Bland alt godt sammen på nær 100 g flormelis, rør det gradvist i til en tyk konsistens.

Citron/chokoladesnegle

  1. Alt æltes hurtigt sammen.
  2. Dejen deles i 1/3 og 2/3. citronskal tilsættes til den store klump, kakaopulver til den lille.
  3. Kort på køl eller frys.
  4. Den hvide dej halveres.
  5. Der rulles små kugler af dejen som skal bruges som pyntesten til huset.
  6. Der laves en fordybning med enden af en ske og heri kommes lidt brombær marmelade.
  7. Bages i 8 min ved 200 grader.
  8. Mørk og hvid dej udrulles til ca. 25x 20 og pensles med sammenpisket æg, som klister og lægges ovenpå hinanden. Rulles som snegle.
  9. På frys.
  10. Skæres i 3 mm skiver og bages i 6 min ved 200 grader.

Murearbejde

  1. 200 g sukker smeltes på en stor pande, holdes herefter flydende. Husk handsker.
  2. Vægge samles først, hernæst tag og udhæng.
  3. Til sidst sættes sneglene på taget og udhæng som festlig dekoration.
  4. Husk understøttere til udhænget, her kan købes bolsjestænger eller papsugerør.
  5. Skumfiduser til hjørner på kagen hvis det ønskes og lys sættes ind i huset.

Se flere opskrifter fra Den Store Bagedyst lige her.

Læs også