Hundekage
Desserter

Hundekage

18. september 2014
af Helle Rosenkrantz
Denne uges mesterbager i ”Den store bagedyst” blev Kathja der sluttede af med at lave en hundekage til børnefødselsdagen. Her får du opskriften på hendes fine hundekage

Bunde

  • 12 æg
  • 1 kg sukker
  • 1 kg hvedemel
  • 4 tsk. vaniljesukker
  • 6 tsk. bagepulver
  • 8 dl mælk
  • 400 g smør

Chokolade-/kastanjecreme

  • 2 ds usødet kastanjepuré (425 g)
  • 200 g god mørk chokolade
  • 150 g flormelis
  • ½ liter piskefløde

Lakridscreme

  • ½ liter piskefløde
  • 250 g hvid chokolade
  • 3 spsk. lakridssirup
  • 2 tsk. rålakridspulver
  • 1 spsk. revet citronskal

Smørcreme

  • 500 g blødt smør
  • Ca. 700 g flormelis
  • 1 -2 dl kakao

Fondantovertræk

  • 60 skumfiduser
  • r8 spsk. Olie
  • 4 spsk. koldt vand
  • Ca. 3 pk. Flormelis
  • Kakao/brun farvepasta
  • Maizenamel til at rulle ud i
  • Rød farvepasta
  • Sort farvepasta

Fremgangsmåde

Bunde

  1. Pisk æg og sukker sammen til en tyk, hvid æggemasse.
  2. Bland mel, vaniljesukker og bagepulver i igennem en sigte. Vend det hele forsigtigt.
  3. Kom mælk og smør i en gryde og smelt det over svag varme.
  4. Pisk det sammen.
  5. Hæld mælk og smør i dejen lidt ad gangen til massen er ensartet.
  6. Fordel dejen på to bageplader betrukket med bagepapir og bag bundene til dejen slipper på en træpind.
  7. Afkøl bundene.

Lakridscreme

  1. Hak den hvide chokolade fint.
  2. Varm fløden op med siruppen, lakridspulveret og citronskallen, så den kun lige når kogepunktet.
  3. Hæld chokoladen i og rør til den er smeltet.
  4. Sættes på køl.

Chokolade-/kastanjecreme

  1. Pisk kastanjecremen godt igennem.
  2. Tilsæt smeltet chokolade og det meste af flormelissen.
  3. Rør grundigt.
  4. Pisk fløden til skum og vend den i cremen. Smag evt. til med mere flormelis.
  5. Sættes på køl.

Smørcreme

  1. Det bløde smør piskes op med flormelis og kakao indtil det har en luftig konsistens.

Fondantovertræk

  1. Skumfiduser, olie og vand blandes i en skål og smeltes i et vandbad eller i en mikroovn.
  2. Ælt det hele sammen og indfarv i brun, lidt lyserød til tungen, og lidt hvidt til øjnene.
  3. Opbevar i tætlukket pose indtil brug.

Samling af kagen

  1. Bundene skæres i form og hunden opbygges i lag med lakrids og kastanjecremen.
  2. Formen på hunden afsluttes med smørcreme.
  3. Fondanten rulles ud, og hunden betrækkes.
  4. Øjne og ører laves derefter.

Se flere opskrifter fra Den Store Bagedyst lige her.

Læs også