Denne uges mesterbager i ”Den store bagedyst” blev Kathja der sluttede af med at lave en hundekage til børnefødselsdagen. Her får du opskriften på hendes fine hundekage
Bunde
12 æg
1 kg sukker
1 kg hvedemel
4 tsk. vaniljesukker
6 tsk. bagepulver
8 dl mælk
400 g smør
Chokolade-/kastanjecreme
2 ds usødet kastanjepuré (425 g)
200 g god mørk chokolade
150 g flormelis
½ liter piskefløde
Lakridscreme
½ liter piskefløde
250 g hvid chokolade
3 spsk. lakridssirup
2 tsk. rålakridspulver
1 spsk. revet citronskal
Smørcreme
500 g blødt smør
Ca. 700 g flormelis
1 -2 dl kakao
Fondantovertræk
60 skumfiduser
r8 spsk. Olie
4 spsk. koldt vand
Ca. 3 pk. Flormelis
Kakao/brun farvepasta
Maizenamel til at rulle ud i
Rød farvepasta
Sort farvepasta
Fremgangsmåde
Bunde
Pisk æg og sukker sammen til en tyk, hvid æggemasse.
Bland mel, vaniljesukker og bagepulver i igennem en sigte. Vend det hele forsigtigt.
Kom mælk og smør i en gryde og smelt det over svag varme.
Pisk det sammen.
Hæld mælk og smør i dejen lidt ad gangen til massen er ensartet.
Fordel dejen på to bageplader betrukket med bagepapir og bag bundene til dejen slipper på en træpind.
Afkøl bundene.
Lakridscreme
Hak den hvide chokolade fint.
Varm fløden op med siruppen, lakridspulveret og citronskallen, så den kun lige når kogepunktet.
Hæld chokoladen i og rør til den er smeltet.
Sættes på køl.
Chokolade-/kastanjecreme
Pisk kastanjecremen godt igennem.
Tilsæt smeltet chokolade og det meste af flormelissen.
Rør grundigt.
Pisk fløden til skum og vend den i cremen. Smag evt. til med mere flormelis.
Sættes på køl.
Smørcreme
Det bløde smør piskes op med flormelis og kakao indtil det har en luftig konsistens.
Fondantovertræk
Skumfiduser, olie og vand blandes i en skål og smeltes i et vandbad eller i en mikroovn.
Ælt det hele sammen og indfarv i brun, lidt lyserød til tungen, og lidt hvidt til øjnene.
Opbevar i tætlukket pose indtil brug.
Samling af kagen
Bundene skæres i form og hunden opbygges i lag med lakrids og kastanjecremen.