Fyldte chokoladehjerter
Desserter

Fyldte chokoladehjerter

2. oktober 2014Opdateret 3. april
af Helle Rosenkrantz
Den store bagedyst: Temaet var bryllup og ugens hemmelige udfordring var fyldte chokoladehjerter. Her får du opskriften på de lækre chokoladehjerter med fyld af hindbærganache

24 stk. chokoladehjerter

  • 500 g mørk chokolade 56 %

Lys hindbærganache

  • 250 g lys chokolade
  • 50 g piskefløde
  • 50 g hindbær
  • 15 g saltet smøret nip salt

Fremgangsmåde

Hindbærganache

  1. Den lyse chokolade smeltes over vandbad.
  2. Fløde og hindbær opvarmes til ca. 80 grader og emulgeres forsigtigt med den smeltede chokolade.
  3. Tilsæt smørret lidt ad gangen sammen med et lille nip salt.
  4. Afkøl til stuetemperatur.

Temperering af chokolade

  1. Hak chokoladen fint.
  2. Smelt ¾ af chokoladen forsigtigt over et vandbad til 48-50 grader.
  3. Resten af den hakkede chokolade kommes i en anden skål.
  4. Hæld halvdelen af den smeltede del op i skålen med den finthakkede chokolade.
  5. Lad de to smelte sammen og ram en temperatur på 31-33 grader.
  6. Tilføj kun mere af den smeltede 48-50 grader varme del, hvis de to ikke naturligt smelter sammen.
  7. Temperaturen må aldrig overstige 34 grader! Alt dette hurlumhej er for at sikre et blankt udseende og et sprødt/stift knæk.
  8. Fyld hjerteformen med den nu tempererede chokolade og bank formen let, så eventuelle luftbobler kommer ud.
  9. Vend nu formen på hovedet, og hæld den overskydende chokolade tilbage i skålen.
  10. Skrab nu toppen og siderne rene for chokolade, og vend formen på hovedet på et stykke bagepapir.
  11. Lad chokoladen i formen størkne ganske let.
  12. Vend nu formen om igen.
  13. Kom hindbærganachen i en engangssprøjtepose og fordel den sirligt i chokoladeskallerne.
  14. Fyld chokoladeskallerne, så der netop mangler et par millimeter i, at de er fyldt til kanten.
  15. Fyld nu den resterende tempererede chokolade oveni skallerne, så ganachen lukkes inde.
  16. Bank formen igen, og skrab igen toppen og siderne rene for chokolade.
  17. Sæt formen i køleskabet til chokoladen er hærdet helt op.
  18. Vend nu de fyldte chokolader ud.
  19. Hæld den overskydende chokolade ud på et rent stykke bagepapir, lad det størkne og gem det til chokolademousse, varm chokolade eller lignende.

Se flere opskrifter fra Den Store Bagedyst lige her.

Læs også