En tur i skoven-kage
Desserter

En tur i skoven-kage

20. august 2013Opdateret 3. april
af DR/Den store bagedyst
Ugens mesterbager i ”Den store bagedyst” blev 22-årige Louise, der sluttede programmet af med at kreere kagen ”En tur i skoven”. Her får du opskriften på den lækre kage med smørcreme og lime

Sandkage

  • 250 g. sukker
  • 250 g. smør
  • 300 g. æg
  • 250 g. mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • Revet limeskal fra to lime

Smørcreme

  • 400 g. flormelis
  • 250 g. smør
  • 3 spsk. lun mælk
  • Lidt limesaft

Chokoladeblade

  • 200 g. mørk chokolade
  • 200 g. lys chokolade
  • 200 g. hvid chokolade

Pynt

  • Overtræks marcipan
  • Pastafarve grøn og brun

Fremgangsmåde

Opskriften skal ganges med to, da der skal bruges to bunde, som skal bages i to springforme (22 cm. i diameter).

Sandkage

  1. Smør og æg skal være stuetempereret.
  2. Smør og sukker piskes sammen, og æggene tilsættes et af gangen.
  3. Tilsæt de tørre ingredienser.
  4. Til slut kommes limeskallen i.
  5. Bages ved 175 grader i 45-50 min.

Smørcreme

  1. Pisk det stuetemperererede smør og flormelis sammen, og tilsæt mælk.
  2. Pisk indtil du har en let og luftig masse.
  3. Smag til med limesaft.

Chokoladeblade

  1. Chokoladen temperes og smørres på bagsiden af bladene med en pensel.
  2. Når de har sat sig, kan man trække bladene stille og roligt af.

Opbygning af kagen

  1. Begge bunde bages og køles af.
  2. Derefter tager man nederste bund og stikker et hul på 2 cm. hele vejen igennem, og tager det kage ud og farver det med brun pasta farve, og propper det ned i hullet igen. Så har du lavet stammen på træet.
  3. Den næste bund skærer du midt over og graver et rundt hul i midten til trækronen. Du gør det samme på begge bunde. Alt det kage du graver ud, skal farves med grøn pastafrave, og udfylde udhulningen igen.
  4. Når du har gjort det, skal du lægge dem sammen, og placere bundene med trækronen ovenpå bunden med stammen.
  5. Nu kan du smøre kagen op med smørcreme, og stille den på køl, mens du ruller din marcipan ud.
  6. Nu er det tid til at overtrække kagen og pynte med bladene og div.

Se flere opskrifter fra Den Store Bagedyst lige her.

Læs også