Apple Pie med skovbær
Desserter

Apple Pie med skovbær

29. september 2014
af Helle Rosenkrantz
Mette bagte denne skønne apple pie i ugens "Den store Bagedyst". Her får du opskriften på apple pie med skovbær og lækkert cream cheese fyld.

Mørdej

  • 220 g (helt koldt) smør
  • 300 g mel
  • 3 spsk. sukker
  • 1 æg (pisket)
  • Lidt salt

Skovbærbund

  • 150 g forskellige bær
  • 1 citron
  • 1 håndfuld valnødder
  • Sukker efter behov

Cream cheese fyld

  • 2 pakker flødeost
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 2 vaniljestænger

Æbleroser

  • Æbler skåret i tynde skiver
  • 1 Citron

Karamel

  • 125 g flormelis
  • 62 ml vand

Karamelsauce

  • 50 g smør
  • 90 g brun farin
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk. vanilje
  • Lidt salt

Fremgangsmåde

Mørdejen

  1. Mel, sukker, salt og smør kommes i foodprocessoren. Der blendes indtil massen er godt klumpet.
  2. Ægget tilsættes, og dejen begynder at samle sig og blive til en dej.
  3. Dejen samles og deles i to (en til bund og en til låget). Disse lægges i hver deres plasticpose og lægges på køl til brug.

Skovbærbund med valnødder

  1. Kog bær i 5-10 minutter.
  2. Sigt blandingen igennem en si.
  3. Afkøl.
  4. Brug kun kødet i bunden af din tærte.
  5. Hak valnødderne og fordel dem over bærbunden.

Cream cheese fyld

  1. Skrab vaniljekorn sammen med lidt af sukkeret.
  2. Rør flødeost, sukker og vanilje sammen.
  3. Æggene tilsættes.
  4. Blandingen hældes over din skovbær + valnøddebund.

Æbleroser

  1. Æbler skæres papirtynde med en mandolin og puttes i citronvand.
  2. Stykkerne kommes på en tallerken og sættes i mikroovnen i ca. 1 minut. Dette gøres for at gøre æblerne bløde og lettere bøjelige.
  3. Rul den første i en stram spiral og derefter rulles de næste omkring den første, så du får en smuk rose.
  4. Stil dem væk i små forme indtil de skal bruges (fx espressokopper eller muffinforme).

Karamel

  1. Varm flormelis til en lys karamel dannes.
  2. Tilsæt vand og kog i ca. 1 minut.
  3. Pensel æbleroserne med karamellen til sidst.

Karamelsauce

  1. Kog smør, brun farin, smør, fløde og MEGET LIDT salt i ca. 6 minutter.
  2. Tilsæt vaniljesukker og afkøl inden denne bruges som tilbehør til æblekagen.

Bagning

  1. Først bages bunden i 10 minutter ved 200 grader på en pizzasten.
  2. Fyld og låg tilsættes og kagen bages videre i 40-45 minutter ved 180 grader.

Se flere opskrifter fra Den Store Bagedyst lige her.

Læs også