Cookiekage
Desserter

Cookiekage med chokolade, Nutella og skumfiduser

Sprød udenpå, lun indeni og med vaniljeis på toppen. Så kan man næsten ikke bede om mere! Her får du opskriften på cookiekage med chokolade, Nutella og skumfiduser

Cookiekage med chokolade, Nutella og skumfiduser

Tid: 15 minutter. Bagetid: 15-17 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
120 g blødt smør
100 g lyst muscovadosukker
60 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 æg
180 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
125 g mørk chokolade
8 tsk. Nutella
40 små skumfiduser
2 minipander af støbejern, som kan tåle
at gå i ovnen, ca. 17 cm i diameter
 
 
TIL SERVERING
god vaniljeis
 
Giv et gaveabonnement i julegave! Vælg imellem 17 forskellige blade - f.eks. FEMINA. Klik her for at læse mere
 
PRØV OGSÅ: Skift cookiekage ud med en skøn cookie-sandwich med is
 

Opskrift - sådan laver du cookiekage med chokolade, Nutella og skumfiduser

 
Pisk smør, muscovadosukker, sukker, vaniljesukker og æg godt sammen. Sigt mel, bagepulver og salt i dejen. Tilsæt grofthakket chokolade, og rør det hele sammen til en jævn dej. Tænd ovnen på 180°. Fordel 2⁄3 af dejen i de 2 små støbejernspander. Læg 4 tsk. Nutella og 20 små skumfiduser oven på hver cookie. Dæk med resten af cookiedejen, gerne i små klatter, så overfladen bliver en smule bulet og ujævn. Bag de 2 cookiekager i ovnen i 15-17 minutter, til de er let gyldne, men stadig bløde i midten – de må gerne se en smule underbagte ud. Servér cookiekagerne lune og nybagte med kugler af god vaniljeis på toppen.
 
Tip: Cookiekagen kan også bages i én stor pande, men så skal bagetiden forøges en smule.
 
PRØV OGSÅ: Lækker chokoladekonfekt med pistacienødder og skumfiduser