citrontærter
Desserter

Citrontærter med marengs

Når man selv bager de klassiske konditorkager, får man respekt for konditorens eminente håndværk og akkuratesse. Udseendet behøver dog ikke at være perfekt – men smagen skal sidde lige i skabet! Og det lover jeg de gør i de små citrontærter med marengs

Citrontærter med marengs

Tid: 45 minutter. Hviletid på køl: 1 time. Bagetid: I alt ca. 18 minutter
Antal: 10 stk.
 
DET SKAL DU BRUGE
100 g hvedemel
25 g flormelis
75 g smør
1 æggeblomme
10 små runde forme
tørrede bønner til blindbagning
 
 
CITRONCREME
1 æggeblomme
15 g majsstivelse (f.eks. Maizena)
1 spsk. sukker
korn af ½ vaniljestang
1½ dl piskefløde
skal og saft af 1 usprøjtet citron
 
ITALIENSK MARENGS
½ dl vand
100 g sukker
2 æggehvider
1 sprøjtepose med tylle
 
PRØV OGSÅ: Skift de små citrontærter ud med en sprød og lækker appelsintærte med marengs - få opskriften her
 

Opskrift - sådan laver du citrontærter med marengs

 
1. Bland mel og flormelis. Smuldr smørret i melblandingen, til dejen har konsistens som rasp. Saml den hurtigt med æggeblommen uden at ælte mere end højst nødvendigt. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Tænd ovnen på 180°. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd de små runde forme med dej. Læg et lille stykke bagepapir over dejen i hver form, og tyng det ned med f.eks. tørrede bønner. Forbag tærtebundene i ovnen i ca. 10 minutter.
 
 
2. CITRONCREME: Rør æggeblommen sammen med majsstivelse, sukker, vaniljekorn, fløde, fintrevet skal af ½ citron og friskpresset saft af hele citronen. Fordel cremen i de forbagte tærtebunde, og bag dem i ovnen i yderligere ca. 8 minutter, til cremen har sat sig. Lad dem køle af.
 
3. ITALIENSK MARENGS: Kog vand og sukker sammen i en gryde, til det når en temperatur på 115°-117°. Pisk æggehviderne stive, og hæld sukkermassen i æggehvidemassen i en tynd stråle, mens du pisker videre. Fortsæt med at piske, til marengsen er blevet kold, det tager ca. 5 minutter. Fyld marengsen i en sprøjtepose, og pynt kagerne med fine marengstoppe. Giv evt. toppene farve med en lille gasbrænder, eller giv dem en hurtig tur under grillen i ovnen.
 
TIP: Det er en god idé at have et sukkertermometer, når du skal lave italiensk marengs. Du kan få det i isenkrambutikker til ca. 80 kroner.
 
PRØV OGSÅ: Citrontærte med flødeskum og kanelkiks